Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Havsöringspremiär lockade många till Lagan

På måndagen var det havsöringspremiär i Lagan. Ett 30-tal entusiaster hade sökt sig till Gröningen för att pröva fiskelyckan.

– Det är något speciellt med det här. Det är rofyllt och spännande på samma gång samtidigt som man får komma ut i friska luften och träffa andra människor med samma intresse, säger Vivianne Harrysson som fiskar tillsammans med sin man Christer Harrysson. Paret bor i Hässleholm.

För Vivianne, som ursprungligen kommer från Kanada, har fisket varit ett intresse sedan barnsben. Hon är dock inte speciellt överraskad att inte fler tjejer har sökt sig till Gröningen denna soliga första marsmorgon.

– Jag är ganska van. Jag brukar vara ensam kvinna här. Har lite svårt att förstå varför det är så. Jag har försökt att övertala min väninna att komma med men hon säger blankt nej, säger Vivianne.

Roland Gottfridsson, ordförande i Laholms Laxfiske, passar på att njuta av en nygrillad korv i solskenet.

– Det är kul att se att så många har sökt sig hit i år. Vi är nog betydligt fler deltagare i år än förra året. Jag tror att det har att göra med att många vill komma ut efter att ha suttit så mycket hemma under pandemin. Här kan man ju faktiskt hålla avstånd till varandra, säger han.

När HP är på plats, ett par timmar efter samlingen, har ännu inte någon deltagare fått någon lax på kroken.

– Jag har inga jättehöga förväntningar på någon fångst. Det viktigaste är gemenskapen och man får komma ut i friska luften. Dessutom älskar jag den här miljön, säger Anders Bondesson från Helsingborg.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här