Reino Jacobsson, näringslivs- och landsbygdsutvecklare i Laholms kommun.
Reino Jacobsson, näringslivs- och landsbygdsutvecklare i Laholms kommun. Bild: Henrik Williamsson

Han vill slå ett slag för projektstöd till ungdomar

Reino Jacobsson, näringslivs- och landsbygdsutvecklare i Laholms kommun, uppmanar alla unga idéläckare på landsbygden mellan 18-30 år att ansöka om projektstöd från Lokalt Ledd Utveckling Halland.

ANNONS
LocationLaholm|
|

Alla som är mellan 18 och 30 år, och även de som är mellan 13 och 17 år med en vuxen handledare, har möjlighet att söka projektstöd upp till 25 000 kronor för sin entreprenöriella idé.

– Det gäller i samtliga kommuner i Halland och jag ser ett stort behov av detta projektstöd inte minst i Laholm. Det är inte våldsamt mycket pengar men en sådan summa kan fungera som ett smörjmedel för en idé som sedan kan skapa ringar på vattnet, säger Reino Jacobsson.

Förening eller nätverk

Han menar att det kan handla om ungdomar som vill starta en förening, nätverk eller arrangera någon form av aktivitet.

ANNONS

– Med hjälp av dessa pengar kan ungdomar se till att det händer något på landsbygden som gagnar såväl de själva som andra ungdomar i omgivningen. Det är ett privilegium att få växa upp på landsbygden men det är också en utmaning att bo där med tanke på att de flesta aktiviteter finns i stan. På detta sätt har ungdomar en möjlighet att skapa en del av dessa aktiviteter i sitt närområde, säger Reino Jacobsson.

Det ekonomiska stödet är en del i projektet Unga Landsbyggare som syftar till att främja företagsamhet och engagemang på landsbygden med särskilt fokus på unga.

Det går att ansöka om stöd under hela projekttiden som pågår fram till nästa årsskifte.

ANNONS