Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Halland ligger i framkant med andel vaccinerade

Halland ligger i topp när det gäller andel vaccinerade på äldreboenden – nära 100 procent.

Nu har man avslutat vaccinationerna på äldreboenden och går vidare med vaccinationsstrategin. För Laholms kommun innebär detta att man nu kommer att vaccinera klart de brukare som har hemsjukvård. Totalt är det 320 personer som ska vaccineras och drygt 300 av dem har fått en dos vaccin redan.

– Vaccineringen har fungerat bra. Det har givetvis varit hög prioritet på detta och mycket har vi ställt om i verksamheten för att det ska fungera. Jag tycker att det har gått jättebra, säger Eva Müller.

Färdiga till mars

Brukarna i hemsjukvården ska enligt planen vare färdigvaccinerade innan februari är slut.

Samtidigt håller man också på att vaccinera personal som arbetar inom vård och omsorg. Kommunen uppmuntrar till att vaccinera sig, men det är såklart frivilligt.

– Vi har erbjudit de medarbetare som jobbar i dessa verksamheter och allt vaccin har gått åt. Det finns tider att boka framåt och de tider som har funnits att boka har tagit slut. Jag har inte varit inne i systemet så jag vet inte om det är fullbokat eller inte, just nu, säger Eva Müller.

800 inom vården

Det är drygt 800 personer som berörs i den här gruppen och av dessa har 312 fått dos 1 och 102 även dos 2. Dessa har fått vaccin av Pfizer och Biontech, precis som övriga i kommunen. Från och med nu kommer de som får dos 1 att få Astra Zenecas vaccin.

Eva Müller vill också påvisa att Halland ligger i framkant när det gäller att vaccinera om man jämför med andra kommuner via folkhälsomyndighetens rapporteringsverktyg.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här