Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/57

Här springer Laholms studenter ut: ”Känns fantastiskt”

Det blev kanske inte exakt som de hade tänkt sig, men ändå ett värdigt avslut för eleverna på Osbecksgymnasiet. Till konfetti, smattrande kameror och ösiga beats sprang de ut.
– Det har varit lite kaos men vi avslutar på topp trots viruset. Nu ska vi fira som fan, säger Jesper Nilsson från el- och energiprogrammet.

Tidigare i veckan har Hallandsposten bevakat studentfirandet i Halmstad. På lördagen var det dags för eleverna i grannkommunen Laholm att avsluta tre års gymnasiestudier – om än på ett lite annorlunda sätt.

– Det blev inte som vi ville, men det gör nästan att känslan att springa ut blir ännu starkare. Man är stolt över alla. Det är en statisk lycka, säger Elisabeth Roos Lindell strax efter utspringet.

På grund av epidemin hade skolan delat upp sina drygt 120 studenters firandet i olika etapper. Avslutningen livesändes för släkt och vänner som inte kunde följa det på plats, som brukligt.

Avgångseleverna samlades först inne i skolan för betygsutdelning och fotografering i centralhallen. Därefter var det dags för utspringet. Musiken hade eleverna själva fått välja.

Med orden ”karantänen satte stopp, nu springer vi ut till vård och dropp” sprang eleverna från vård- och omsorgsprogrammet ut. Därefter följde barn och fritid samt el- och energiprogrammet.

Andra program som sprang ut var natur och teknik, fordons- och transportprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.

– Det känns så fantastiskt! Det blev asbra ändå, trots allt, säger Hilda Andreasson.

– Det är en go frihetskänsla att nu vara klar med skolan. Det var trist med balen, men annars blev det grymt, säger Elias Söderström, ensam kille i barn och fritid.

Sedan utbrottet har eleverna på Osbeck i huvudsak haft undervisning på distans, med undantag för de praktiska delarna – där en handfull elever fått komma till skolan pö om pö.

Att få avsluta gymnasietiden tillsammans på sin skola var dock stort, trots omständigheterna.

– Det har varit några absurda månader. Man förstår att eleverna saknat den sociala biten i skolan, men det är fantastiskt att alla lyckats med allt. All heder år dem, säger fritidsledare Ulf Martinsson.

LÄS MER: Se bilderna från friskolornas student i Halmstad

LÄS MER: Se bilderna från torsdagens student i Halmstad

LÄS MER: En blivande statsminister sprang ut på Sannarp

LÄS MER: Betygen flög i luften när studentfirandet drog i gång på Sannarp och Sture

LÄS MER: En annorlunda studentvecka är i gång: ”Blev kul som det blev”

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här