Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Osbecksgymnasiet ska snart vara fullt av liv igen när gymnasieeleverna får komma tillbaka.  Bild: Kenny Hjälte
Osbecksgymnasiet ska snart vara fullt av liv igen när gymnasieeleverna får komma tillbaka. Bild: Kenny Hjälte

Gymnasieeleverna ska gå tillbaka till undervisning i skolan

Gymnasieeleverna ska snart få träffas i skolan igen. Uppmaningen att bedriva distansundervisning är hävd från och med april.

25 mars var dagen då regeringen meddelade att ett års distans- och delvis distansundervisning är på väg att ta slut. Detta efter ett helt års studier på distans eller delvis distans.

– Det är både utmanande och efterlängtat att ha dem på plats i skolan igen och det kommer att krävas att vi har bra rutiner för hur vi hanterar många av situationerna i skolan, säger verksamhetschef Andreas Meimermondt.

Samsyn mellan kommunerna

Kommunerna i Halland har hela tiden haft en gemensam dialog kring hur man tänker för att ha en samsyn. I Laholm har man gjort analyser utifrån de förutsättningar som finns på Osbecksgymnasiet och sedan en tid tillbaka har eleverna haft delvis när- och delvis distansundervisning.

I Laholm har man ett beslut om att bedriva undervisningen på delvis distans fram till 18 april. Huruvida det beslutet ska omvärderas eller inte efter regeringens presskonferens är något man får analysera framöver, menar Meimermondt.

Alla ska tillbaka

I praktiken betyder regeringens beslut att alla elever kommer att ha närundervisning när den här perioden är slut, alltså efter 18 april, i Laholms kommun. Med förbehållet att man inte hittar någon anledning till varför det inte skulle gå att ordna på ett smittsäkert sätt.

– Utmaningen blir att miljön fungerar, säger Meimermondt och fortsätter:

– Jag tyckte att det var ett tydligt besked att vi ska lösa det så att alla kan komma tillbaka och ha närundervisning.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här