Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Eleverna ska inte bli utan skollunch när Osbecksgymnasiet går över till fjärrundervisning igen. Precis som i våras erbjuder Laholms kommun skollunch som kan hämtas på fyra olika skolor i kommunen. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Eleverna ska inte bli utan skollunch när Osbecksgymnasiet går över till fjärrundervisning igen. Precis som i våras erbjuder Laholms kommun skollunch som kan hämtas på fyra olika skolor i kommunen. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gymnasieelever som pluggar hemma får hämta skollunch

Efter helgen återgår stora delar av Osbecksgymnasiet till undervisning på distans. Precis som i våras ges möjlighet för eleverna att hämta skollunch.

Regeringen har infört distans- och fjärrundervisning för gymnasierna från och med måndag 8 december och en månad framåt.

Boka på hemsidan

Laholms kommun erbjuder elever på Osbecksgymnasiet i Laholm som är hemma och får fjärrundervisning att boka skollunch för hämtning. Lunchpaketen bokas via en länk på kommunens hemsida och hämtas på Osbecksgymnasiet, Veingeskolan, Våxtorpsskolan och Smedjebacken i Knäred.

Samma möjlighet fanns under den tre månader långa stängningen av gymnasieskolan i våras. Då omfattades alla elever. Nu berörs cirka tre fjärdedelar av de cirka 900 eleverna.

Skolrestaurangen öppen

Det innebär att elever kommer att vara i skolan vissa dagar och andra dagar undervisas hemma.

– Om man har undervisning den dagen så äter man lunch som vanligt i skolmatsalen. Har man fjärrundervisning finns möjlighet att beställa lunch för avhämtning, säger Andreas Meimermondt, verksamhetschef inom kultur och utveckling.

LÄS MER: 900 gymnasieelever får hämta skollunch från storköken

LÄS MER: Gymnasielunch kan kräva lång resa

LÄS MER: Tiden för hämtning av lunch förlängs

Fotnot. Artikeln är rättad. I ett tidigare skede uppgav Laholms kommun fel hämtningsplats för skollunch i Knäred. Det sker inte på skolan, utan på äldreboendet Smedjebacken.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!