Eleverna ska inte bli utan skollunch när Osbecksgymnasiet går över till fjärrundervisning igen. Precis som i våras erbjuder Laholms kommun skollunch som kan hämtas på fyra olika skolor i kommunen.
Eleverna ska inte bli utan skollunch när Osbecksgymnasiet går över till fjärrundervisning igen. Precis som i våras erbjuder Laholms kommun skollunch som kan hämtas på fyra olika skolor i kommunen. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Gymnasieelever som pluggar hemma får hämta skollunch

Efter helgen återgår stora delar av Osbecksgymnasiet till undervisning på distans. Precis som i våras ges möjlighet för eleverna att hämta skollunch.

ANNONS
LocationLaholm||

Regeringen har infört distans- och fjärrundervisning för gymnasierna från och med måndag 8 december och en månad framåt.

Boka på hemsidan

Laholms kommun erbjuder elever på Osbecksgymnasiet i Laholm som är hemma och får fjärrundervisning att boka skollunch för hämtning. Lunchpaketen bokas via en länk på kommunens hemsida och hämtas på Osbecksgymnasiet, Veingeskolan, Våxtorpsskolan och Smedjebacken i Knäred.

Samma möjlighet fanns under den tre månader långa stängningen av gymnasieskolan i våras. Då omfattades alla elever. Nu berörs cirka tre fjärdedelar av de cirka 900 eleverna.

Skolrestaurangen öppen

Det innebär att elever kommer att vara i skolan vissa dagar och andra dagar undervisas hemma.

ANNONS

– Om man har undervisning den dagen så äter man lunch som vanligt i skolmatsalen. Har man fjärrundervisning finns möjlighet att beställa lunch för avhämtning, säger Andreas Meimermondt, verksamhetschef inom kultur och utveckling.

LÄS MER:900 gymnasieelever får hämta skollunch från storköken

LÄS MER:Gymnasielunch kan kräva lång resa

LÄS MER:Tiden för hämtning av lunch förlängs

Fotnot. Artikeln är rättad. I ett tidigare skede uppgav Laholms kommun fel hämtningsplats för skollunch i Knäred. Det sker inte på skolan, utan på äldreboendet Smedjebacken.

ANNONS