Bilden togs när planerna på att göra gym i LT-huset på Trädgårdsgatan presenterades i maj. Roine Johannesen och Stefan Larsson i träningsföretaget Take Care flankerar Gunnohus vd Mathias Nilsson på bilden. Sedan dess har bland annat krav på en parkeringsutredning kastat grus i ombyggnadsplanerna.
Bilden togs när planerna på att göra gym i LT-huset på Trädgårdsgatan presenterades i maj. Roine Johannesen och Stefan Larsson i träningsföretaget Take Care flankerar Gunnohus vd Mathias Nilsson på bilden. Sedan dess har bland annat krav på en parkeringsutredning kastat grus i ombyggnadsplanerna. Bild: Henrik Williamsson

Gunnohus gnisslar tänder över bygglovskrav

Gunnohus har lämnat in sin parkeringsutredning för citygymmet i Laholm. Företagets vd Mathias Nilsson tycker att kommunen har lagt krokben för gymsatsningen.

ANNONS
LocationLaholm||

Träningsföretaget Take Care tänker bygga ett gym i gamla LT-huset på Trädgårdsgatan i Laholm. Men det gick grus i bygglovsmaskineriet när kommunen krävde att fastighetsägaren Gunnohus skulle utreda hur många parkeringsplatser som behövs.

Gunnohus vd Mathias Nilsson är irriterad. Inte bara över att behöva utreda p-platser, utan även över andra krav som kommunen ställt för att det ska bli gym i lokalerna.

– Jag har redan lagt 50 000 på toaletterna och har fått rita in skyltar på ritningarna. Kommunen utgår från vad som gäller vid nyproduktion. Jag är så trött på detta, det har blivit en massa extraarbete och kostnader, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Träningsföretag etablerar nytt gym i gamla tidningshuset

LÄS MER:Nytt gym kan försenas när p-platser måste utredas

Gunnohus har fått anlita Sweco som konsult för parkeringsutredningen.

I den står att antalet som vistas i lokalerna inte kommer att förändras gentemot dagens användning (just nu är det vuxenpsykiatrin som disponerar lokalerna). Därför, anser konsulten, är nuvarande p-möjligheter fullt tillräckliga. Sweco har hittat närmare 200 parkeringsplatser i närområdet.

Nu ska kommunens bygglovshandläggare göra sin bedömning av utredningen.

Meningen var att Take Care skulle få tillträde i februari, men Mathias Nilsson menar att projektet blivit allt mer osäkert eftersom bygglovsarbetet har dragit ut på tiden.

– Jag har fått säga till dem att det här kanske dröjer längre än 1 februari. De ska beställa träningsmaskiner för hur mycket pengar som helst. Skiter sig detta är måttet rågat, säger han.

LÄS MER:Friskis känner sig utkastade från Nyby

LÄS MER:Glänningesjö kan bli ny hemvist för Friskis och svettis

ANNONS