Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pallkrageodling. Mohammad Taqi Afzali, Ahmad Wali Barati, Sher Mohammad, Said Amir Amiri och Saber Bakhtyri är några av deltagarna. Peter Bengtsson syns rakt fram i bild i lila skjorta.

Gröna fingrar skapar något eget

Odling med tv-profilen Peter Bengtsson är en av de första aktiviteterna under kommunens sommarsatsning för ungdomar.

Trulsgården är av full rörelse när HP anländer på onsdagseftermiddagen. Några lagar mat, andra har precis kommit från sommarskolan.

Peter Bengtsson, känd från programmet ”Trädgårdskampen”, möter upp i entrén iklädd lila skjorta, regnbågsfärgade hängslen och mönstrad slips.

Han är en av dem som håller i aktiviteten, och i dag ska han lära deltagarna att odla mot en tegelvägg.

– Det blir tomater och physalis eftersom de behöver mer solljus. Sedan kommer vi nog att plantera lite sallad och kanske svartkål, säger Peter Bengtsson.

Aktiviteten startade i måndags och håller på till fredag. Deltagarantalet varierar, men oftast är det sju killar som är med och odlar.

– Många av dem som är med kommer från Afghanistan, och jag tror att odling är ett bra sätt att träffa människor. Men de får också någonting eget – något som är deras. Det kanske de inte har så jättemycket av här i Sverige, säger han.

Killarna har redan lärt sig en hel del. I måndags köpte de jord och växter som de gjorde en pallkrageodling av dagen efter.

– Jag tycker att det är jätteroligt att lära mig om blommor, växter och grönsaker. Pojkar gillar sådant här arbete, säger deltagaren Mohammad Taqi Afzali.

Aktiviteten är ett samarbete mellan Laholms kommun och Dramalogen.

– Jag hoppas att alla deltagare har kul. Det är huvudsyftet med allt, säger socialtjänstens avdelningschef Jennie Andersson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här