Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Stängningsdags. Sista augusti blir sista dagen för golfbanan i Skummeslöv. Ägaren vill göra om marken till villaområde.

Golfbana vid kusten lägger ner för gott

Tio dagar kvar. Efter 16 år kan ägaren Ann-Charlotte Gustafsson räkna ner golfbanans sista dagar. När säsongen är slut vill hon lägga om greener till villagräsmattor.

– Jag tycker att det räcker. Allt jobb sliter oerhört mycket och man blir inte yngre. Ibland får man bara bestämma sig för att göra något annat, säger Ann-Charlotte Gustafsson som äger marken och har drivit Skummeslövs golfbana sedan 1999.

Hon känner sig kluven inför att en epok nu går i graven. Banan stänger för gott 31 augusti.

– Det blir ju en livsstil. Man är här jämt och träffar massa människor. Det kommer nog att kännas konstigt nästa år, när man brukar börja planera i januari för nästa säsong.

Finalåret har varit blandat. Våren var urusel, men sommaren bra.

– Vi har varit gynnade av dåligt väder. Det ska helst vara risk för regn. Det här är ett ställe där folk är på stranden annars.

Korthålsbanan med tolv hål och pay and play har inte varit särskilt påverkad av golfens växlande konjunkturer.

– Vi har ett stort spann av folk som spelar. Från barn som vill prova på till äldre som inte orkar gå på de större banorna.

Nu får spontangolfarna söka sig till andra jaktmarker.

Förra hösten ansökte Ann-Charlotte Gustafsson om plantillstånd för att skapa ungefär 50 villatomter på golfbanans cirka 9 hektar.

Ansökan drogs tillbaka på uppmaning av kommunen, som var överbelastad av arbete och inte hade tid. Samhällsbyggnadskontoret ansåg att det krävdes flera utredningar och såg helst ett samarbete med andra markägare i området.

Till hösten tänker Ann-Charlotte Gustafsson göra en ny framstöt.

– Det kom lite olägligt senast. Nu hoppas jag att det ska rulla på rätt fort. Man bygger ut mycket mot Båstad, och skapar en ny Inre kustväg, så läget kan inte vara helt fel, säger hon.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här