Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/37

Glitter och glamour när studenterna gick på röda mattan

Efter många om och men kunde studenterna på Osbecksgymnasiet glädjas av att de till slut fick sin studentbal. Under torsdagen rullades röda mattan ut i Norrvikens trädgårdar och trerätters stod på menyn.

Vädret visade sig från sin bästa sida när de 98 förväntansfulla studenterna från Osbecksgymnasiet i Laholm steg in på Norrvikens trädgårdar. Festfixade och taggade till tusen var en gemensam nämnare när det, mot alla odds, var dags för bal.

Studenterna anlände i små, organiserade, sällskap och bland de första att göra entré var Jasmine Darban, från ekonomiprogrammet, och Jonathan Hult, från naturprogrammet som båda såg framemot kvällens festligheter.

– Det känns jätteroligt att man tog det här initiativet privat för annars hade det inte blivit något. Vi fick beskedet ganska tidigt att det var inställt från skolans håll, så det var det vi trodde, säger hon och fortsätter:

– Det är en stor del av studenten och man kan nog säga att det är det största under studentveckan så att missa det hade inte alls varit kul.

För kvällens bal är inte arrangerad av skolan utan planerad helt i egen regi. Bakom initiativet står två elever från naturprogrammet, Thea Ingvarsson och Annie Ottosson, som nu kan skörda frukten av sitt arbete.

– Det blev jättebra det här och det är ett så fint ställe att vara på. Planeringen har tagit lite tid, men det har varit värt det, säger Annie Ottosson och får medhåll från Thea Ingvarsson:

– Det var mer jobb än vi tänkte, men det har absolut varit värt det.

Sedan duon påbörjade sitt planerande har restriktionerna över hur länge restauranger tillåts ha öppet förändrats. Så istället för hemgång vid kl 20 kommer festligheterna hålla på till kl 22, något de båda gläds över.

– Det gör väldigt stor skillnad så det känns väldigt bra, säger Thea Ingvarsson och Annie Ottosson.

Efter ett avklarat insläpp med gång på röda mattan och fotografering var det dags för mingel i trädgården fram tills att middagen stod redo att serveras.

På kvällens meny stod en lyxig trerättersmeny som inleddes med en klassisk toast Skagen. Förrätten följdes upp av Bjärekyckling serverat med primörer, ramslöksemulsion och en rödvinssky. Middagen rundas sedan av med en bakad mjölkchokladskräm.

Fredrik Backner, restaurangchef på Norrvikens trädgårdar, förklarar hur kvällens tillställning kommer att gå till restriktionsmässigt.

– De sitter fyra och fyra med minst en meter mellan varje bord och de måste sitta ner under hela middagen. Man får gå på toa men inget mer så som att byta platser, mingla och ska man hålla tal så gör man det vid sitt bord, berättar han.

Kvällens privat anordnade bal är inte den enda av sitt slag. Under gårdagen höll Jasmine Darbans ekonomiklass tillsammans med några från samhällsprogrammet en egen, lite mindre, middagsbal på Strandhotellet i Mellbystrand.

Men trots en seg start på dagen efter gårdagens festligheter var hon inte mindre redo för en andra baldag i rad.

– Det var inte jättekul i morse när man vaknade, men jag såg ändå framemot i dag. Det var lite mer privat och intimt i går då det inte kunde ta in så många. Jag såg ändå lite mer framemot den här för vi är fler och mina kompisar från de andra klasserna är med i dag, säger hon och tillägger:

– Och Norrvikens trädgårdar är så fantastiskt fint. Det kändes helt magiskt att gå den här sträckan in.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här