Glada företagare tog emot nomineringar

Stämningen var på topp när de nominerade till Företagarnas priser offentliggjordes och samlades för en gemensam lunch och samtal på Strandpensionatet under torsdagen.

ANNONS
|

– Vi har tittat på ett 30-tal företagare och vaskat fram dessa nominerade som sticker ut som goda förebilder. Det som är unikt för våra pris är att vi prisar företagarna som står bakom företaget, säger Stefan Andersson, ordförande för Företagarna i Laholm, om de nominerade.

En av de som nominerats till årets företagare av Företagarna är Mathias Nilsson som är vd på Gunnohus, som vann kategorin Årets företag på Laholms andra företagsgala, Guldkvällen, i slutet på oktober.

– Det var en nominering som diskuterades extra då han redan vunnit i en liknande kategori, men det ville inte skulle ligga honom till last, säger Stefan Andersson.

ANNONS

Själv var Mathias Nilsson glad för nomineringen och liksom förra gången bjuder han föräldrarna på galan som en gång startade företaget.

– Det känns väldigt nära hjärtat när man blir nominerad. Det är roligt och en stämpel på att man gör något vettigt, säger Mathias Nilsson.

Han tävlar mot JPGS Kaross båda ägare, Johan Pearson och Glenn Sjö, som nyligen storsatsat och byggt ny monteringshall i Skummeslövsstrand. Samt mot Liljekvists ägare Roger Liljekvist, som startade sin firma i Laholm för 33 år sedan och i dag driver en hel kedja med butiker, för trädgårdsskötsel och skogsarbete, från Malmö i syd till Halmstad i norr.

– För fem år sedan stod vi och stampade, det gällde att jobba vidare och utveckla eller göra något annat. Vi gjorde stora satsningar och nu kan vi skörda frukterna. I dag driver vi fyra butiker utöver vår webbhandel som går över förväntan, säger Roger Liljekvist.

De nominerade är:

Årets företagare:

Mathias Nilsson – Gunnohus

Roger Liljekvist – Liljekvists

Glenn Sjö och Johan Pearson – JPGS Kaross

Årets unga företagare:

Casandra Hallberg

John Åhslund

Jonathan Strömberg – J Strömbergs Mekaniska, Veinge

Vem som tar hem priset i respektive kategori visar sig den 11 februari när Företagarna håller sin prisceremoni på Skottorps slott.

Under kvällen kommer också priset till årets kommunala tjänsteman att delas ut samt ett antal gesällbrev i olika skrån.

ANNONS