På torsdagen meddelades ägaren till Glänninge vårdcentral att man ger upp och stänger verksamheten. ”Vi har kämpat med ett negativt ekonomiskt resultat under längre tid och nu går det inte längre”, säger Conny Mathiesen, regionansvarig för Helsa.
På torsdagen meddelades ägaren till Glänninge vårdcentral att man ger upp och stänger verksamheten. ”Vi har kämpat med ett negativt ekonomiskt resultat under längre tid och nu går det inte längre”, säger Conny Mathiesen, regionansvarig för Helsa. Bild: Fredrik Magnusson

Glänninge vårdcentral läggs ner

Glänninge vårdcentral i Laholm, med cirka 3 000 listade patienter och 15 anställda, kommer att stänga. Det meddelade ägaren, vårdkoncernen Helsa, på torsdagskvällen. Personalen ska ha informerats tidigare under dagen.

ANNONS
|

– Vi har tyvärr tvingats fatta ett mycket tråkigt beslut, men konkurrenssituationen ger oss inget val. Vi har kämpat med ett negativt ekonomiskt resultat under längre tid och nu går det inte längre, säger Conny Mathiesen, regionansvarig för Helsa, i ett pressmeddelande.

Han förklarar vidare att vårdföretaget försökt rädda verksamheten genom att stänga filialen i Knäred, men att det inte varit tillräckligt. Glänninge vårdcentral uppges ha haft negativt ekonomiskt resultat under flera år.

– Det här är oerhört tråkigt för våra patienter och våra duktiga medarbetare, men det finns en överetablering i Laholm med omnejd, konstaterar Conny Mathiesen.

ANNONS

Många ägarbyten - senast Kry

Vårdcentralen Glänninge drevs fram till 2007 av Landstinget Halland och har sedan dess bytt både ägare och namn flera gånger. Glänningehälsan blev Hälsoringen för att 2016 byta namn till Helsa Vårdcentral Glänninge.

Så sent som i somras gick Helsa samman med nätläkarföretaget Kry, som då tog över driften av Helsas 14 vårdcentraler runt om i landet, bland annat Glänninge vårdcentral. Sammanslagningen beskrevs då som ett led i det digitala vårdbolagets önskan att integrera nätbaserad och traditionell fysisk vård.

Kry:s presschef, Jonas Beltrame-Linné, säger till HP att vårdcentralens medarbetare informerats om nedläggningsbeslutet under eftermiddagen, men att det inte är satt något datum för när vårdcentralen stängs.

Oklart om någon tar över

– Tills vidare tar vi emot patienter som vanligt. Vi kommer också att ha samtal med Region Halland och andra aktörer som kan tänkas vara intresserade av att bedriva verksamhet i lokalerna.

HP har även sökt verksamhetschefen på Glänninge vårdcentral, men inte lyckats nå henne.

ANNONS