Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Gigantisk guppande golfboll guidades till Gröningen

Lions golfboll, som ska ligga och guppa i Lagan i en månads tid, kom i vattnet på måndagsförmiddagen vid rökeriet och bogserades sedan upp till Gröningen för förtöjning.

Det blev en blåsig start för ekipaget när det gick i Lagan. Golfbollen, som tillverkats på Diab för snart tjugo år sedan, hade fått en tvätt och upputsning innan det blev dags för årets isättning. På plats var Bengt Palm, som kallar sig pappa till golfbollen. 

– Jag kom på idén och efter ett besök på Diab var de inte ovilliga att hjälpa till att tillverka en jättestor golfboll. Det är en tradition numera att ha flotten i vattnet en månad, säger han och berättar att det snart är dags för 20-årsjubileum för arrangemanget.

– Pengarna som vi får in går tillbaka till Laholmarna. Det brukar röra sig om 20 000 kronor och uppåt som vi kan ge tillbaka, säger Bengt Palm.

Arrangemanget, där deltagarna ska slå i en boll börjar på torsdag och pågår under torsdagskvällarna i juli. Men att stå från land och pricka i den flytande bollen är lättare sagt än gjort.

– Dels är målet lägre än där man slår ut vid Gröningen med två meter, sedan är hålet bara 90 centimeter. Det brukar bara vara sex till tio bollar som går i varje år, säger Bengt Palm.

De som prickar i går direkt till final som hålls senare medan de som lyckas landa på flotten också har en chans att vinna ett pris. Men att först få den på plats var ett äventyr i sig. 

– Vid svängen i Lagan framöver är det ett grund som vi måste parera, men det har gått bra de tidigare åren, säger Bengt Palm.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!