Maria Granfeldt, vd för Crafoord auktioner, kommer att vara på plats när värderingsdagen går av stapeln på Ernst Interiörs område i Östra Karup 1 april.
Maria Granfeldt, vd för Crafoord auktioner, kommer att vara på plats när värderingsdagen går av stapeln på Ernst Interiörs område i Östra Karup 1 april. Bild: Abeer Sleem/Crafoord auktioner

Gamla saker får nytt värde på antikrunda i miniformat

Den 1 april kan de som vill få sina föremål värderade på Ernst Interiörs område i Östra Karup.
– Man skulle väl kunna beskriva värderingsdagen som en antikrunda i miniformat, säger Maria Granfeldt, vd för Crafoord auktioner.

ANNONS
LocationLaholm||

Det är Maria Granfeldt och Joakim Fingal från Crafoord auktioner som kommer till Östra Karup.

– Vi har värderingsdagar med jämna mellanrum. Många undrar vad deras gamla föremål egentligen är värda och här har de en möjlighet att få den frågan besvarad. Ibland kan vi även bjuda på en liten historia om vasen eller tavlan som under lång tid har varit gömd i källaren, säger Maria Granfeldt.

”En hel del udda föremål”

De vanligaste föremålen som folk vill få värderade är, enligt Maria Granfeldt, möbler, smycken, porslin och inredningsprylar.

– Men det dyker ofta även upp en hel del udda föremål som inte ens vi har sett tidigare. Då brukar vi ta en bild på föremålet för att göra lite efterforskningar och återkomma till ägaren senare.

ANNONS

”Inne med återbruk”

Har intresset för värderingsdagarna ökat?

– Ja, absolut. Det hänger säkert samman med att det är inne med återbruk. Dessutom håller retrotrenden i sig. Det är hett att inreda hemmet med prylar från 50,-60- och 70-talet. Många tycker även att det är kul att blanda saker från olika tidsåldrar.

Maria Granfeldt uppmanar alla som har ett eller flera föremål där hemma som de vill få värderade och kanske sälja att komma till värderingsdagen.

– I bland kan saken av förklarliga skäl inte transporteras till oss och då kan man visa en bild på föremålet i stället. Vi ser fram emot många besökare i Östra Karup på lördag, säger hon.

Värderingsdagen pågår mellan klockan 11 och 15.

LÄS MER:Dags för ny vårmarknad – hoppas locka tusentals

ANNONS