En månad efter tillslaget är den lantligt belägna gården fortfarande avspärrad.
En månad efter tillslaget är den lantligt belägna gården fortfarande avspärrad. Bild: Henrik Williamsson

Fyra kvar bakom galler efter stort beslag av narkotika

Polisen gjorde många och stora beslag vid ett knarktillslag utanför Våxtorp. Väntan på analyser gör att åtalet mot de fyra misstänkta kan dra ut på tiden.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Två män greps på förmiddagen den 14 april och ytterligare två dagen därpå. Alla fyra männen, som är i åldrar mellan 47 och 56 år, misstänks för synnerligen grovt narkotikabrott som ska ha begåtts på den lilla gården.

En månad efter tillslaget är fastigheten fortfarande avspärrad med polisens blåvita plastband. De fyra männen sitter fortsatt häktade och lär få göra det ett bra tag framöver.

– Det här är en väldigt omfattande utredning. Det har gjorts olika beslag som har anknytning till narkotika. Mycket av det ligger på NFC (Nationellt forensiskt centrum) för analys och vi väntar på svar från dem, säger åklagaren Klas Lundgren.

ANNONS

För att ett narkotikabrott ska betecknas som synnerligen grovt – minimistraffet är sex år – ska det handla om en organiserad brottslighet eller en mycket stor mängd narkotika.

– Här är misstanken att det är både och. Det är många beslagspunkter och vissa av dem är stora, säger Klas Lundgren.

Något åtal kan därför inte väckas under den närmaste tiden. En av de misstänkta har fått sin häktning förlängd till 1 juni.

– Jag kommer att begära förlängd häktningstid även för de andra tre, säger Klas Lundgren.

Efter tillslaget talade polisen om att det kunde vara aktuellt att ta in fler misstänkta personer. Så har det inte blivit.

– Just nu är det inte aktuellt med fler frihetsberövanden, säger Klas Lundgren.

Förutom synnerligen grovt narkotikabrott är de fyra männen också misstänkta för grov olovlig befattning med punktskattepliktiga varor. Sådana varor är alkohol, tobak och bränslen.

LÄS MER:Grova knarkbrott på avsides lantgård

ANNONS