Fullsatt under SPF seniorernas temadag

Hela 390 personer hade tagit sig till Fågelsångs festplats när det under onsdagen var dags för SPF:s årliga temadag.

ANNONS
|

En gång per år anordnar SPF seniorernas samrådsgrupp en temadag med underhållning och föreläsning på agendan. Under onsdagen kom Johannes Brost och talade samt dansbandsmusikern Danne Stråhed och underhöll.

– Detta har hållit på i 20 år. Det är fem föreningar i Halland som hjälps åt. Nu har vi slagit rekord med nästan 400 personer, säger Gunilla Josse-Eliasson, ordförande i SPF seniorerna Laholm, och berättar att dagen brukar vara uppskattad varje år.

Anita Ingvarsson, ordförande i SPF seniorernas samrådsgrupp, berättar om dagens bakgrund.

– Vi har motionsdans här på måndagar under sommaren. Men vi startade det här för att ge dem som inte dansar något också.

ANNONS

Två som hade tagit sig till festplatsen var Jörgen Lundgren och Barbro Troedsson.

– Det här är strålande. Så här ska alla arrangemang ordnas för då kommer det folk, säger Jörgen Lundgren strax innan Johannes Brost äntrade scenen för att bland annat bjuda på anekdoter från karriären och möten med Rolling Stones, men också lokala historier.

Han talade även om hur mycket han njuter av att vara i laholmsområdet. Han började dock med att prata om att han är sjuk i cancer, men att prognosen ser ljus ut.

– Jag är sjuk. Vet ni om det? Men det kommer att ordna sig. Jag ska opereras i Lund och läkarna har sagt att om jag följer deras ordinationer kommer jag att bli helt frisk, sa han till en fullsatt festplats och möttes av varma applåder.

ANNONS