Kommunfullmäktige har glesat ut i bänkraderna för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Men att ett möte nu ställs in helt har med andra saker att göra.
Kommunfullmäktige har glesat ut i bänkraderna för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Men att ett möte nu ställs in helt har med andra saker att göra. Bild: arkiv

Fullmäktige ställer in – men inte för corona

Bara fyra ärenden. Då är det inte lönt att samla alla folkvalda till ett möte.
– Det blir nya tag i juni i stället, säger Jonas Hellsten (M), ordförande i kommunfullmäktige.

ANNONS
LocationLaholm||

Laholms kommunfullmäktige ställer in sitt planerade sammanträde tisdag 26 maj.

– Det är inte på grund av corona utan på grund av för få ärenden, säger Jonas Hellsten, fullmäktiges ordförande som har samrått med sina vice ordföranden från C och S.

Jonas Hellsten (M) blåser av kommunfullmäktiges möte i maj.
Jonas Hellsten (M) blåser av kommunfullmäktiges möte i maj. Bild: arkiv

Bara fyra ärenden stod på agendan: antagande av hotellplanen i Mellbystrand, två markköp vid E 6 i Mellby och avsiktsförklaring om en kustnära vandringsled i Halland.

– De kan vänta till junimötet. Jag pratade med Erling Cronqvist (kommunstyrelsens ordförande) och han höll med om att de inte är brådskande, säger Jonas Hellqvist.

Fyra ärenden i maj kan jämföras med aprilmötet, då tjugo ärenden av varierande tyngd stod på dagordningen och de folkvalda höll i gång debatten i över fem timmar. Bland annat ledde frågan om att neka ansvarsfrihet för tidigare ordförande i barn- och ungdomsnämnden till långa diskussioner och flera olika omröstningar.

ANNONS

LÄS MER:Glest i bänkarna när makthavarna möts i coronatider

LÄS MER:Maria Bronelius (C) nekas ansvarsfrihet

ANNONS