Fullmäktige. Kommunfullmäktige var flyttat till aulan på Campus Laholm och hade ingen webbsändning från mötet under tisdagskvällen. Bild: Kenny Hjälte
Fullmäktige. Kommunfullmäktige var flyttat till aulan på Campus Laholm och hade ingen webbsändning från mötet under tisdagskvällen. Bild: Kenny Hjälte

Fullmäktige spikade förskola i Ränneslöv

Kommunfullmäktige klubbade beslutet att den nya förskolan ska byggas i Ränneslöv. Men beslutet togs inte utan fajt. Socialdemokraterna föreslog Vallberga som ny ort för den nya förskolan.

ANNONS
|

Återremiss av beställningen av en ny förskola togs på det förra fullmäktigemötet. På den tiden har det tittats på kostnader och tid för att uppföra förskolan i Vallberga i stället.

– Vi har vägt kostnaderna och framtiden i vågskålen och kommunstyrelsen föreslår på nytt att den nya förskolan ska byggas i Ränneslöv. Men det kanske också blir en i Vallberga någon gång i framtiden, sade Elisabet Babic (M) kommunråd.

Vallbergaalternativet skulle ta längre tid att få på plats då det skulle kräva en detaljplaneändring. Kjell Henriksson (S) oppositionsråd var fåordig i talarstolen och gick enbart upp och yrkade på att en förskola med fyra avdelningar byggs i Vallberga.

ANNONS

– Kjell, det enda du lyckats med en återremiss är en månads fördröjning, sade Erling Cronqvist (C) kommunråd, men replikskifte uteblev.

Men i den borgerliga alliansen som styr Laholm rådde det fortfarande splittring i frågan.

– Även vi yrkar på en förskola i Vallberga. Närhet, trygghet och samordning av personalen och lokalerna är goda argument för detta, sade Helene Nilsson (KD).

Laholmspartiets ledamot Bertil Johansson yrkade att två förskoleavdelningar i på de två orterna skulle byggas.

Men fullmäktige avgjorde ärendet med en enkel röstning där ingen begärde votering. Ny förskola byggs i Ränneslöv.

ANNONS