Fullmäktige ställs in igen – sparar 25 000

Kommunfullmäktiges sammanträde i Laholm 29 september ställs in på grund av för få ärenden.

ANNONS
LocationLaholm||

– Det var bara fem frågor och ingen av springande karaktär. De kan vänta till oktober, säger Jonas Hellsten (M), fullmäktiges ordförande i Laholms kommun.

Beslutet har fattats i samråd med de båda vice ordförandena från C och S.

Politiska arvoden

Samma sak hände med mötet i maj. Att blåsa av ett fullmäktige innebär en besparing på minst 25 000 kronor, eftersom inga arvoden då betalas ut till ledamöterna.

Kokar man ner det blir det en peng som vi slipper betala på det här viset.

Jonas Hellsten vill inte att beslutet ska uppfattas som ett försök att spara in på demokratin.

– Demokratin har givetvis inte primärt en prislapp, men kokar man ner det blir det en peng som vi slipper betala på det här viset, som bättre kan användas till annat längre fram, säger Jonas Hellsten.

ANNONS

– Att dra in tjänstemän och politiker, det är av respekt för deras tid också, tillägger han.

”Går upp och ner”

Är det färre ärenden nu än tidigare?

– Det pågår väldigt mycket just nu i kommunen. Tidigare beslut håller på att verkställas, säger Hellsten och fortsätter:

– Det går lite upp och ner, och är inget som jag direkt kan styra över. Det är vad som är på gång upp genom organisationen, så du får fråga lägre instans.

Etiska mobiltelefoner

Ärendena som stod på den inställda dagordningen gällde en muntlig redovisning av revisorernas granskning av frånvaron i grundskolan, en motion från Vänsterpartiet om etiska mobiltelefoner, en fråga om åkeriverksamhet och LBVA, samt sammanträdesschemat för nästa år och anmälningar.

LÄS MER:Fullmäktige ställer in – men inte för corona

ANNONS