Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Susanne Bååth Jacobsson och hennes man Markus Jacobsson har fördigställt den första av tre stugor och öppnat Sandfallets glamping i Veinge.  Bild: Evelina Gunnarsson
Susanne Bååth Jacobsson och hennes man Markus Jacobsson har fördigställt den första av tre stugor och öppnat Sandfallets glamping i Veinge. Bild: Evelina Gunnarsson

Fullbokat på nya glampingen i Veinge

En lyxigare variant av camping med utomhusdusch och ett modernt utedass. Nu har Sandfallets glamping öppnat i Veinge.

I mitten på februari fick Susanne Bååth Jacobsson och hennes man Markus Jacobsson bygglov för tre glampingstugor i deras fårhage i Veinge. Förra tisdagen välkomnades de första gästerna till stugan som ligger naturskönt bland de betande fåren. Sedan starten har det varit fullbokat och det ser ut att fortsätta vara så.

Gästerna Oliver Frogner och Olivia Sjöqvist ska just checka ut när HP hälsar på. På morgonen har de skymtat både fåren och en räv utanför stugan.

Ett hundratal meter från stugan, vid gården, har det byggts en utomhusdusch med varmvatten som gästerna kan använda. Bild: Evelina Gunnarsson
Ett hundratal meter från stugan, vid gården, har det byggts en utomhusdusch med varmvatten som gästerna kan använda. Bild: Evelina Gunnarsson

– Vi var intresserade av att få kontraster i vår resa. Först bokade vi Skansen i Båstad och sen ville vi hitta mer naturboende och bokade här. Nu ska vi åka vidare till Tylösand, säger Olivia Sjöqvist.

– Det är skönt att vara nära naturen. Båda två har ganska hetsiga vardagar, vi behöver andas lite, säger Oliver Frogner

– Jag ska sprida detta till mina vänner, säger Olivia Sjöqvist innan de åker vidare.

– Mun mot mun metoden är väldigt viktig för oss, att folk pratar. Vi har inte pengar till en massa marknadsföring, säger Susanne Bååth Jacobsson.

Hon visar in på den nybyggda toaletten som är byggd ett stenkast från stugan.

På taket sitter solceller som gör att det finns tillgång till viss el för att tända mindre belysning och ladda telefonen. Bild: Evelina Gunnarsson
På taket sitter solceller som gör att det finns tillgång till viss el för att tända mindre belysning och ladda telefonen. Bild: Evelina Gunnarsson

– Det är en separeringstoalett som inte är uppkopplad mot vattennätet. Här bak finns en komposttank som samlar det fasta och en tank som samlar urinet. Det är det moderna utedasset och som du känner så luktar det inte, säger Susanne Bååth Jacobsson.

Längre upp vid gården har de byggt en utomhusdusch med varmvatten. Istället för att dra vatten till backen där stugan och toaletten finns, byggde de den intill gården.

– Vi har haft många idéer fram och tillbaka mycket tänkte ändå att det kan vara gott att duscha i varmvatten, säger Susanne Bååth Jacobsson.

Stugan är byggd av miljövänliga material. Att hitta rätt material har tagit tid och energi men Susanne och Markus är båda nöjda med resultatet och glada att de valde att bygga ett riktigt tak.

Ett stenkast från stugan finns ett ”modernt utedass”, en separeringstoalett. Bild: Evelina Gunnarsson
Ett stenkast från stugan finns ett ”modernt utedass”, en separeringstoalett. Bild: Evelina Gunnarsson

– Västkusten är ju ändå bästkusten och här är vädret en utmaning. Taket gör att man får skydd från regn och dagg på nätterna.

De gäster de pratat med har varit positivt överraskade, bland annat av hur bekvämt man kan bo utomhus.

Paret har bygglov för tre stugor men har hittills bara byggt en. Så småningom ska ytterligare två byggas men först vill de känna efter lite.

– Vi kanske bygger den andra stugan till nästa sommar. Vi får se. Nästa steg är att anställa en ungdom nästa sommar. Jag tänker att det kan vara lagom för någon som gått ut åttan eller nian.

LÄS MER: Hon ska ta glamping till lammfarmen i Veinge

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!