Succé. Gnistan har spelats för fulla tält och när föreställningen sätter punkt har närmare 2 600 personer sett den.
Succé. Gnistan har spelats för fulla tält och när föreställningen sätter punkt har närmare 2 600 personer sett den.

Fulla tält gör att Gnistan kör extraföreställning

Succén är ett faktum. Gnistan har kört för fulla tält och därför ges en extraföreställning på söndag. – Vi är helt överväldigade över intresset, det är jättekul för ensemblen, säger producent Maria Andrén.

ANNONS
|

Kväll efter kväll har tältet intill kraftverket vid Lagan i lilla Knäred har fyllts med folk som kommit för att se skådespelet om när vattenkraften byggdes ut. Av de tolv inplanerade föreställningarna är redan åtta avverkade.

På lördag var det tänkt att föreställningen skulle sätta punkt. Men det stora intresset har gjort att ensemblen valt att sätta in en 13:e föreställning på söndag.

– Det har varit i princip fullt varje kväll, bara enstaka ströplatser kvar. Vi har fått så mycket positiv respons från publiken att vi är helt tagna, säger Maria Andrén.

Hade ni väntat er denna succé?

ANNONS

– Det är svårt att säga. Vi var lite oroliga just för att flytta ut så här, att publiken kanske är van vid att det ska vara i Laholm. Men det är en fantastiskt vacker spelplats och det kan också ha lockat, att man ser det som en utflykt.

200 personer har gått in vid varje föreställning. Det innebär att – om även resterande kvällar blir fullsatta – nästan 2 600 personer har sett Gnistan.

– Det är fantastiskt roligt. Det är många som står på scen för första gången och hittills har vi fått stående ovationer efter varje föreställning och det är en häftig känsla för skådespelarna. Det känns väldigt stort och speciellt.

Trots succén kommer det inte att bli mer än en extraföreställning. På måndag återvänder många av Gnistans skådespelare till sina vanliga jobb eller har andra åtaganden, berättar Maria Andrén.

– På måndag rivs allt. Tjoff, så är det borta.

Det låter ju lite sorgligt?

– Det är dubbla känslor, skönt och sorgligt på samma gång. Det är alltid konstigt när man jobbat så intensivt med någonting och sedan bara säger hejdå och så är det slut. Men skönt också för det har tagit enormt mycket tid.

ANNONS

Vad har det betytt för Gnistan att ha ett affischnamn som Johannes Brost?

– Det har varit en bonus, dels för att han är trevlig och ger trygghet eftersom han har vanan att improvisera och hämta upp om det skulle hända något, och dels för att han har tyckt att det varit jätteroligt och varit en i gänget. Det har betytt mycket för alla på scen att ha med den lilla extra professionella inställningen. Och så var det perfekt tajming för oss med alla succéer han har haft detta år, det visste vi ju inte när vi engagerade honom.

Succén kommer, berättar Maria Andrén, att firas med en avslutningsmiddag efter lördagens föreställning.

ANNONS