Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Full man på mc döms till fängelse

En 39-årig man på motorcykel togs av polisen på vägen mellan Hishult och Knäred. Han var full när han körde och uppgav att han gjorde det för att undvika bråk med personer på en fest.

Polisen fick ett tips en lördagskväll att flera personer som var påverkade av alkohol hade lämnat en fest genom att köra på sina motorcyklar från partyt. Personerna lämnade festen vid 22-tiden och en polispatrull kunde möta upp en av mc-förarna på vägen mellan Hishult och Knäred och stoppade denne. 

Föraren, en 39-årig man, ansågs av patrullen vara så pass berusad och vinglig att det inte gick att hålla förhör med honom. I efterhand har 39-åringen berättat att han lämnade festen för att undvika bråk med andra personer. Händelsen inträffade i mitten på november 2015.

Tingsrätten dömer nu mannen för grovt rattfylleri till fängelse i en månad. Hans ekonomiska förutsättningar gör att han dessutom får betala kostnaden för sin offentliga försvarare, utöver de 800 kronorna han ska betala i avgift till brottsofferfonden.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här