Full fart i backen när Vallåsen har premiär

Se upp i backen, tusen hål i nacken! I helgen har den alpina säsongen haft premiär på Vallåsen och lockat många entusiastiska besökare.

ANNONS
|

Trots att resan mot Vallåsen kantas av grönska så är skidbackarna, till åkarnas glädje, fulla av snö. I de fem backarna som är öppna är det blandade åldrar som njuter av den efterlängtade skidpremiären.

På vägen till backarna möter vi vännerna Annie Bengtsson, Ellen Göransson och Cassandra Nilsson som tar sig en välförtjänt fikapaus i bagageluckan av deras Volvo. För Cassandra Nilssons del har det varit en händelserik dag i backen.

– Jag har nog trillat hundra gånger. Det var första gången för mig och det gick inte speciellt bra, men barnbacken gick, berättar Cassandra Nilsson.

Ska du ge dig ut i backen igen?

ANNONS

– Nej, jag tänker att jag avslutar här, säger hon och skrattar.

”Att resa så kort tid och få så bra åkning”

Vallåsen är Sveriges sydligaste skidanläggning och på besök under dagen är Per-Anders Johansson och hans familj från Malmö. Med sig har de grannarna Hillevi Thuring och Kim Christiansen med familj.

– Det blir som en härlig dagsutflykt, grillen är här och det är mysigt, säger Per-Anders Johansson.

För familjen Johanssons del är det i dag inte årets premiär för just skidåkning men det är deras första besök på Vallåsen.

Från de tre familjerna får dagens skidåkning mer än godkänt som betyg.

– Jag skulle säga att backarna är väldigt bra, jag är förvånad. Vi bor i Malmö och att resa så kort tid och få så bra åkning, det är jättebra, säger han och tillägger:

– De har dessutom spår för längdskidor så min fru tänkte åka i eftermiddag. Det är kul!

Fler backar tills sportlovet

Jesper Malmquist, anläggningschef på Vallåsen, sammanfattar premiärhelgen med att det har flutit på bra.

– Det har varit bra fart i backen och alla har varit glada och nöjda. De åtgärder som vi har tagit för att det ska kännas tryggt och säkert har fungerat bra. Vi är jättenöjda, berättar han.

För den som hoppas på ett sportlov fyllt av skidåkning ser prognosen ljus ut. Tills dess hoppas Jesper Malmquist att alla backar kommer vara öppna.

ANNONS

– Den snön vi har nu räcker länge så sportlovet känns lugnt för vår del. Sen hoppas vi att det fortsätter vara kallt så att vi kan ha fler backar, det hade varit roligt att kunna ha hela anläggningen öppen tills sportlovet.

ANNONS