Djupa hjulspår vittnar om buskörning på en av fotbollsplanerna på Glänninge park. LFK:s sportchef Peter Åberg inspekterade skadorna på tisdagen. Bild: Johan Persson, arkiv, LFK
Djupa hjulspår vittnar om buskörning på en av fotbollsplanerna på Glänninge park. LFK:s sportchef Peter Åberg inspekterade skadorna på tisdagen. Bild: Johan Persson, arkiv, LFK

Fotbollsplan sönderkörd på Glänninge park

Buskörare har lämnat djupa hjulspår i gräset på en av fotbollsplanerna på Glänninge park i Laholm.
– Fruktansvärt onödigt, säger Peter Åberg, sportchef på Laholms fotbollsklubb.

ANNONS
LocationLaholm||

Förödelsen på fotbollsplanen, den så kallade C-planen som används för träning, upptäcktes på tisdagsmorgonen.

– Det är väldigt blött och lätt att köra fast här. Planen ligger ovanpå Laholms största soptipp. Det hade kanske varit det bästa i det här läget, om bilen hade fastnat, säger Peter Åberg.

Tar en säsong att läka

Men fordonet och gärningsmännen var inte kvar. Det var däremot djupa hjulspår som de lämnade efter sig. De kommer att sitta i länge.

Spåren tyder enligt Peter Åberg på att någon kört in på planen, insett hur stor risken var för att fastna, vänt och kört ut igen.

– På den här sidan av planen är det förödande. Vi kommer att kunna träna fotboll här, men det tar hela säsongen innan det läker klart. Så mycket erfarenhet har vi av skötsel av fotbollsplaner, säger Peter Åberg.

ANNONS

”Man tappar lusten”

Tidigare i vinter har planer i Halmstad och Vallberga också drabbats.

– Jag tror att de som gör det här inte förstår hur mycket de förstör för så många människor. Det är väldigt stora kostnader och mycket tid. Väldigt tråkigt, man tappar lusten när man ser det, säger Peter Åberg.

LFK:s styrelse kommer att polisanmäla buskörningen som skadegörelse. Träningen på fotbollsplanen är tänkt att dra i gång 1 april.

LÄS MER:Fotbollsplan sönderkörd – kan kosta sexsiffrigt belopp

LÄS MER:Buskörare körde sönder Walldias plan

ANNONS