Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fastigheten ligger i krysset i Skummeslövsstrands centrum. Den förre ägaren står för renoveringen och säger att det ska bli klart i höst. I huset finns en nyrenoverad lägenhet och ett bageri. Bild: Anna Olofsson
Fastigheten ligger i krysset i Skummeslövsstrands centrum. Den förre ägaren står för renoveringen och säger att det ska bli klart i höst. I huset finns en nyrenoverad lägenhet och ett bageri. Bild: Anna Olofsson

”Folk får nöja sig med att det ser ut så här i höst”

Det har kommit påtryckningar på kommunen om att en fastighet i Skummeslövsstrands centrum bör renoveras klart nu när övriga centrum har fått en rejäl uppfräschning.

Centrum i Skummeslövsstrand är nyligen klart och ombyggt, men det är en pusselbit som saknas, tycker vissa, och det är fastigheten där bageriet Sockerbagaren är.

Laholms kommun har fått in synpunkter från allmänheten som vill att kommunen ska trycka på fastighetsägaren så att renoveringen blir klar. Att det är presenningar och byggställningar på byggnaden, gör att centrum inte ser färdigt ut, är en synpunkt.

Linda Svederberg, planeringschef, säger att kommunen inte kan göra så mycket mer än att föra en dialog med ägaren, vilket man också gör.

– Så länge det inte är fara för allmänheten så är det väldigt svårt för kommunen att agera. Vi kan inte göra något bara för att en fastighet upplevs inte vara välskött. Men vi har pratat med fastighetsägaren om att vi gärna ser att man samverkar kring byggandet här i centrum, säger Linda Svederberg.

Ägare till fastigheten är företagaren Torben Salander. Han säger att byggnadsställningarna har varit där sedan i våras, men att presenningarna har legat på hustaket i flera år.

– Eftersom det har blivit så fint i övriga centrum så är det klart att folk undrar vad som händer med den här byggnaden, och jag ser gärna att det blir klart innan det blir kallt igen. Det ska läggas takpannor och huset ska vara vitt och putsat, berättar Torben Salander som köpte fastigheten för något år sedan.

Det är den tidigare ägaren Oliver Schlick som står för renoveringen, enligt Salander. Sockerbagaren är hyresgäst. I huset finns också en lägenhet.

– Det blev ett ryck i våras och det har hänt betydligt mer nu än för några år sedan. Utifrån ser man inte riktigt allt vad som görs. Och byggnadsställningar indikerar ju att något är på gång, tillägger Torben Salander.

Det ska muras en ny skorsten på byggnaden. Det är därför presenningarna fortfarande ligger kvar. Planen är också att lägga plattor på parkeringen, i stället för asfalt. Bild: Anna Olofsson
Det ska muras en ny skorsten på byggnaden. Det är därför presenningarna fortfarande ligger kvar. Planen är också att lägga plattor på parkeringen, i stället för asfalt. Bild: Anna Olofsson

Oliver Schlick själv säger så här:

– Jag renoverar det här i egen regi på fritiden, så därför tar det lite tid, men det kommer att vara klart under hösten. Sedan ska vi lägga mer tid på yttermiljön. Vi har lovat att plantera några träd för att skapa grönska igen, säger Oliver.

Till fasaden har han hjälp av en murare. En ny skorsten ska göras och därför måste presenningarna ligga kvar.

– Det är rätt komplicerat. Vi har till exempel byggt om ventilationen. Vi vill också ha det i ordning och vi har fler planer för fastigheten. Men folk får nöja sig med att det ser ut så här under hösten.

Oliver har bilden klar över hur fastigheten ska se ut när allt är färdigt.

– Den bilden har jag i mitt huvud. Det kommer att bli väldigt fint. Det är jag övertygad om.

LÄS MER: Nu är det tid att tycka till

LÄS MER: Kustens framtid mejslas fram

LÄS MER: Badortsföreningen pekar på trafikproblem

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!