Flera nominerade till kommunens kulturpris

En keramiker, en författare och en dragspelsledare. Det är exempel på allmänhetens förslag årets kulturpristagare.

ANNONS
|

I år har sex förslag på kulturpristagare inkommit från allmänheten till kultur- och fritidskontoret. Bland de föreslagna namnen återfinns Jan Olsheden, som har blivit föreslagen även tidigare år. Även författaren och lokalhistorikern Sven Martinson från Knäred har funnits med bland de nominerade förut, och så även

i år.

Konstnären och skulptören Kane Bengtsson från Hishult föreslås med motiveringen "trots sitt funktionshinder banar han vägen för andra synskadade. Även om man inte ser kan man många gånger mer än man tror".

Dessutom föreslås konstnären Annlis Krüger, keramikern Christina Gardahl från Vallberga och Ture Johansson som leder Laholms dragspelsklubb.

ANNONS

Miljöpriset har näst flest nomineringar, fyra stycken. En av dem vill prisa tre familjer boende på Hallandsås. "När man kommer väg 115 från Våxtorp och närmar sig Hasslöv ser man Hallandsås på ett lite annorlunda sätt. Bara här är markerna öppna på sluttningarna långt upp på åsen" menar brevskrivaren, som även nominerar familjerna till kulturpriset, ifall det skulle passa bättre.

Bland förslagen finns även Laholms golfklubb, som antagit en särskild miljöpolicy, och Birgit Udsen som driver Horsabäcks perenner. Miljöpartiet föreslår naturfrisören Jens Hallberg i Mellbystrand.

Till föreningspriset föreslås Kommunala handikapprådet och Vindrarps volleybollklubb.

Förra året gick kulturpriset till Sten Nilsson, expert på byggnadsrenovering, miljöpriset till Göran Svensson, ägare till ekocampingen i Skummeslöv och föreningspriset gick till Laholmscyklisten CK.

Vilka det blir i år återstår att se. Pristagarna offentliggörs

i december. Kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen som beslutar om priserna är dock inte bundna att välja någon av de föreslagna kandidaterna, utan kan nominera egna kandidater.

ANNONS