Flera fall av skadegörelse mot fotbollsklubb

Två gånger på en vecka har Lilla Tjärby IK utsatts för vandalisering. Nu samlar man folket för att komma tillrätta med problemet.

ANNONS
|

Ordförande Anders Jönsson tror dock inte att det finns en generell hotbild riktad mot klubben.

– Det är såklart svårt att säga om det finns något hot mot oss som förening, men jag känner inte till att det skulle finnas några grunder för det, säger Anders Jönsson.

Till en början rapporterades att det var bildäck som brann, men detta dementeras av Jönsson, som förklarar att det är ett stort sopkärl som någon har rullat iväg och tänt på ute på parkeringen.

– Den låg ungefär två meter från husbyggnaden och det är klart att man är orolig för vad som hänt om det hade blåst åt andra hållet så att det hade spridit sig till husväggen, säger Anders Jönsson.

ANNONS

Skadegörelse genom brand

Rubriceringen är dock skadegörelse genom brand eftersom räddningsledaren på plats inte ansåg att det var någon risk för spridning.

– Det finns ingen misstänkt och vi har inga spår eller vittnen, då har vi inget att gå på och inget att utreda tyvärr, säger Sandra Klarén, förundersökningsledare i Laholms kommun.

Branden på söndagskvällen upptäcktes av en privatperson i Lilla Tjärby som ringde efter räddningstjänsten. Likt var det efter dådet förra veckan, med både skadegörelse och hets mot folkgrupp. Även där har man inga spår och den anmälan har därför också lagts ned.

Har ni några planer på kameraövervakning eller liknande för att komma tillrätta med detta?

– Vi har diskuterat det tidigare men det kostar mycket och eftersom vi är en ideell förening vill vi hellre lägga pengarna på idrotten istället för det, säger Anders Jönsson och fortsätter:

– Jag har uppmanat Lilla Tjärby-borna att gå den vägen om de är ute och promenerar på kvällen, och jag hoppas att polisen också kör här ute lite extra så att det lugnar ned sig. Vi finns ju här som förening för byn, så jag hoppas att vi kan samlas och försöka komma tillrätta med detta tillsammans, genom att visa att vi finns, säger Anders Jönsson.

ANNONS
ANNONS