Flera överklaganden efter dom om misshandel

En man friades och en dömdes till villkorlig dom efter ett åtal om misshandel i ett grannbråk. Nu har domen överklagats av tre parter till hovrätten.

ANNONS
LocationLaholm||

Två personer höll på med ett bygge i trädgården sent en kväll. En granne gick dit och klagade på oljudet. En av de två byggarna dömdes nyligen i tingsrätten för misshandel, efter det, med villkorlig dom som straff.

Vittnen har uppgett att de sett de båda männen misshandla grannen som klagade på oljudet med både slag och sparkar men båda männen nekar till det.

Den dömde har överklagat domen och hävdar att han endast använt sig av självförsvar, för att förklara de skador som målsäganden fick vid tillfället. Men både målsäganden och åklagaren har också överklagat domen.

ANNONS

Åklagaren vill se ett strängare straff för den dömde mannen. Om det hade målsäganden inte några åsikter, men han ville även se den andra mannen dömd för brottet ifråga och att skadeståndet han yrkade på i tingsrätten ska fastställas. Det har även åklagaren skrivit i sin överklagan.

LÄS MER:Klagade på oljud – blev nerbrottad och sparkad

ANNONS