Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Störande skott. Det anser flera grannar att det kommer från jaktskyttebanan i Kårarp.

Fler grannar i skjutprotest

Grannarna till skjutbanan i Kårarp utanför Skogaby är inte alls glada åt att skytteklubben vill kunna skjuta dagligen. 27 personer har skrivit på ett protestbrev.

HP berättade i går om en granne som lade sig emot Veinge Jaktskytteklubbs ansökan om att utöka skjuttiderna på skyttebanan i Kårarp. Klubben vill kun- na använda skjutbanan såväl vardagar som helger.

Han är långt ifrån den ende som har protesterat.

Kommunens miljökontor har också fått brev från en lång rad grannar till banan.

”Vi som bor här skulle med andra ord utsättas för störningar från skjutbanan större delen av dygnet i sju månader och dessutom den tid då man vistas utomhus som mest. Detta accepterar vi inte”, står det i brevet som har signerats av 27 personer.

Brevskrivarna underkänner skytteklubbens egen bullermätning och vill se att en ny undersökning görs av en oberoende part i närvaro av tillsynsmyndighet. I brevet påpekas också att olika vindförhållanden har stor inverkan på bullerstörningarna.

Kommunens beslut får tas av politikerna i miljö- och byggnadsnämnden.

– Vi kommer troligtvis att lämna över saken till nämnden eftersom det har varit så mycket diskussioner kring den här frågan, säger miljöinspektör Anna-Carin Karlsson.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här