Bingeparken vid torget är ”till och från lite väl styvmoderligt behandlad”, tycker Våxtorps byalag som har tagit upp olika exempel på eftersatt underhåll. Även andra byalag har klagat på att skötseln blivit sämre, framhåller byalagets ordförande Dag Gustavsson.
Bingeparken vid torget är ”till och från lite väl styvmoderligt behandlad”, tycker Våxtorps byalag som har tagit upp olika exempel på eftersatt underhåll. Även andra byalag har klagat på att skötseln blivit sämre, framhåller byalagets ordförande Dag Gustavsson. Bild: Jonatan Gernes

Fler än Våxtorp kritiska mot grässkötsel

Inte bara Våxtorps byalag har uttryckt att skötseln av gräsytor blivit sämre.
– Det var en bred åsikt från flera byar, säger Dag Gustavsson, ordförande i Våxtorps byalag.

ANNONS
LocationVåxtorp||

Med anledning av HP:s artikeln i förra veckan vill Dag Gustavsson förtydliga att klagomålen på försämrad gräsyteskötsel kommit från flera håll. Muntligt från andra orter, skriftligt från Våxtorp.

– Vid byalagsrådet med kommunen 16 september lämnade vi synpunkter från alla byalag, där vi tyckte att det blivit sämre skötsel. Jag vill inte att Våxtorp ska framstå som extra gnälliga, det var en bred åsikt från flera byar, säger han.

LÄS MER:Kommunen avvisar tal om ”förfall” i mindre tätorter

I HP:s artikel förklarade kommunens driftchef Kristofer Johansson att grönytorna numera sköts av en entreprenör, och att man nu endast klipper på kommunal mark.

– Då har det automatiskt förändrats vilka gräsmattor som ska klippas. Vi har fått den förklaringen, säger Dag Gustavsson.

ANNONS

Driftchefen väckte också frågan om att kanske minska klippningen ytterligare på vissa platser för att gynna biologisk mångfald.

Information behövs om biologisk mångfald

– På den punkten vill jag skicka med ett tips: jag kan köpa det där om biologisk mångfald, men då måste kommunen vara noga med att informera om varför. Det kan behövas skyltar där detta förklaras, för att fler ska förstå, säger Dag Gustavsson.

Han vill också att kommunen och Trafikverket har mer kommunikation, när kommunen nu lagt ner sin klippning på Trafikverkets mark.

– Ibland när vi hört av oss har Trafikverket hänvisat till kommunen. Och ibland har kommunen sagt tvärtom. Det finns en kritik mot att Trafikverket klipper så sent på vissa ställen att det blir skymd sikt, säger Dag Gustavsson.

ANNONS