Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fjärrundervisning fortsätter på vuxenutbildningen

Det är ett fåtal fall som rapporterats in den senaste veckan, men utbildningschefen beslutade ändå att fortsätta fjärrundervisningen en vecka till.

Efter att sjuktalen låg något över det normala för ett par veckor sedan, med fem covid-smittade elever valde utbildningschef Ulf Bergström att skicka hem eleverna och använda sig av fjärrundervisning. Detta skulle pågå 5-16 oktober, men på torsdagen beslutades att man skulle utöka detta.

– Vi lägger till en vecka så att eleverna kommer tillbaka vecka 44. Då har gymnasieeleverna lov så då är det lite glesare här och då har vi väntat ut hela inkubationstiden. Då känner jag att jag har gjort det jag kan för att förhindra spridningen här och nu, säger utbildningschefen.

Bergström tog beslutet i samråd med biträdande rektor, huvudskyddsombud och medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Det finns enligt Bergström inget som tyder på att smittan fått fäste på skolan och något utbrott i skolmiljön är därför inte att vänta. Men för att vara på den säkra sidan kommer studierna alltså att skötas på distans lite till för att hela den möjliga inkubationstiden på 14 dagar ska ha passerat innan eleverna återvänder. Framöver önskar utbildningschefen endast information kring nya covid-fall. Inte den allmänna sjukfrånvaron som han studerat den senaste tiden.

– Jag följer det mindre noga nästa vecka, då begär jag bara in uppgifterna om det kommer nya rapporter om någon fått covid, annars fortsätter vi sedan som vanligt.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!