Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilen backade på ett staket. Sedan stack föraren utan att ge sig tillkänna. Han hittades senare av polisen däckad i sin bil, som var full av ölflaskor och sprit.

Firade 50-årsdag – åkte fast rattfull

Föraren smet efter att ha kört ner ett staket i Veinge by. Tre månader senare åkte han fast för grovt rattfylleri i Ahla. Nu åtalas 50-åringen för båda brotten.

Vittnen hörde ett brak och såg hur personbilen backade in i ett villastaket och sedan körde från platsen. Kvar vid staketet låg delat från bilen.

Flera timmar senare samma dag, en söndag i september, hittade polisen bilen på en parkering i Veinge. Bakskärmen var intryckt, baklyktan krossad och det fanns flera repor i lacken.

I det krockskadade fordonet satt ägaren och sov. Vid sin sida hade han ölburkar och en spritflaska.

Mannen misstänktes för obehörigt avvikande från trafikolycksplats, men kunde inte knytas till rattfylleri eftersom det gått så lång tid och han kunde ha druckit i efterhand.

I december togs han däremot på bar gärning efter att ha vinglat fram över körbanorna på Ahlavägen. Han blåste motsvarande 2,1 promille. Framljusen fungerade inte och fläkten var trasig så att rutan hade immat igen.

Mannen åtalas nu för smitningen och grovt rattfylleri. Han har erkänt rattfyllan efter att ha firat sin 50-årsdag och även att han körde på staketet, men nekar till brott i det senare fallet.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!