Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maj Wechselmanns film Atomen i mänsklighetens tjänst? visas på Biograf Maxim för att uppmärksamma FN-dagen. Pressbild.  Bild: Charlotte Thege
Maj Wechselmanns film Atomen i mänsklighetens tjänst? visas på Biograf Maxim för att uppmärksamma FN-dagen. Pressbild. Bild: Charlotte Thege

Film om kärnkraft uppmärksammar FN-dagen

FN-dagen firas i år på två sätt. Dels med film om kärnvapen och kärnkraft och dels med tipsrunda på självaste FN-dagen.

FN-dagen har i många år firats med evenemang genomförda av FN-föreningen i Laholm. I år förlängs firandet och dagen uppmärksammas med ytterligare ett arrangemang. Det är föreningen Kvinnor för fred och Studieförbundet Vuxenskolan som visar Maj Wechselmanns film Atomen i mänsklighetens tjänst? Filmen skulle egentligen visats under Svenska filmdagarna i Laholm men går nu att se på Biograf Maxim den 19 oktober.

– Den här filmen känns väldigt aktuell i samband med FN-dagen eftersom det är en stor fråga för svenska FN-förbundet att få Sverige att underteckna FN-resolutionen om förbud mot kärnvapen. Sverige var ju med och drev fram att det skulle skrivas en sådan resolution men har inte undertecknat den, säger FN-föreningens vice ordförande Lena Angviken.

På FN-dagen, den 24 oktober håller FN-föreningen i Laholm en tipspromenad i centrum med start och målgång i Fairtrade shop.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här