Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lingården i Laholm är bas för en av kommunens hemtjänstgrupper. Sex i personalen har testats positivt för covid-19.
Lingården i Laholm är bas för en av kommunens hemtjänstgrupper. Sex i personalen har testats positivt för covid-19.

Fem brukare med hemtjänst smittade av covid-19

Provsvaren från hemtjänsten på Lingården har skickats på analys för att se om det kan röra sig om den mer smittsamma brittiska virusmutationen. Fem brukare är smittade och där är trenden nedåtgående.

Som HP berättade i går har en stor smittspridning konstaterats i personalgruppen inom hemtjänsten på Lingården i Laholm.

Laholms kommun går nu ut med att det är sex anställda som har testats positivt för covid-19. När och hur smittan kommit in bland personalen är fortfarande oklart.

Muterad virusvariant

”De positiva proverna har skickats till laboratorium för helsekvensering, vilket innebär att de ska analyseras ingående så att svar kan ges om viruset är den muterade varianten som fått stor spridning i Storbritannien”, skriver kommunen på sin hemsida.

Analysen ska också kunna visa om det rör sig om någon annan muterad variant av coronaviruset. Svar väntas först inom två veckor.

Fyra fall färre

Bland kommunens brukare i äldreboende, hemtjänst och LSS-verksamhet finns i dagsläget konstaterad smitta bland fem personer som alla har hemtjänst. Det är fyra färre fall jämfört med början av veckan. En person som har hemtjänst har nyligen avlidit på sjukhus, uppger kommunen.

LÄS MER: Stort coronautbrott inom hemtjänsten på Lingården

LÄS MER: Flera nya fall av covid-19 i Laholms äldrevård

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här