Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Falska regskyltar cirkulerade mellan stulna bilar

Paret bytte runt på falska plåtar mellan stulna bilar för att lura polisen. Men lyckan tog slut när en granne såg dem stjäla fälgar i en trädgård.

Grannen slog larm till polisen. Senare samma morgon, 14 augusti, greps mannen och kvinnan på Ahlavägen utanför Laholm.

De hade en stulen skåpbil med falska registreringsskyltar som var fullastad med stöldgods. Förutom fälgarna, som de sågs bära ut på Idrottsvägen, även en cykel som stulits i Båstad och en kassalåda samt massa läsk som samma natt försvunnit vid ett inbrott på Delfinen i Mellbystrand.

Polskt registreringsnummer

En bilnyckel visade sig gå till en Nissan som någon vecka tidigare stulits på Laholms bilcenter.

Paret, en 26-årig kvinna och en 30-årig man med adress i Båstad, satt häktade fram till rättegången. En polis vittnade där om hur han sett samma falska regskyltar, plockade från en polsk bil i Skummeslövsstrand, cirkulera runt mellan de olika fordonen som paret använde sig av.

Nu har båda två dömts för en lång rad av brott, däribland stöld, häleri, olovligt brukande, märkesförfalskning och ringa narkotikabrott. De nekade till det mesta.

Två personer som enligt polisen föreställer det misstänkta paret fångades på övervakningsfilm i samband med en bilstöld på Laholms bilcenter 5 augusti. Tingsrätten tycker att kvinnan men inte mannen kan kännas igen på bilderna. Bild: Övervakningsfilm
Två personer som enligt polisen föreställer det misstänkta paret fångades på övervakningsfilm i samband med en bilstöld på Laholms bilcenter 5 augusti. Tingsrätten tycker att kvinnan men inte mannen kan kännas igen på bilderna. Bild: Övervakningsfilm

Övervakningskamera

Bara kvinnan fälls för stölden av Nissanbilen. Tingsrätten tycker inte att mannen kunde identifieras på övervakningsbilderna. Han har i stället annat fuffens på sitt samvete i Halmstad, Helsingborg och Åstorp.

Halmstads tingsrätt anser att parets brottslighet är tydligt missbruksrelaterad. De är tidigare dömda och straffvärdet den här gången motsvarar ett halvårs fängelse. Men påföljden blir skyddstillsyn. Kontrollen det innebär bedöms vara det bästa sättet att hjälpa dem ta sig ur missbruk och kriminellt umgänge.

LÄS MER: Par greps i falskreggad skåpbil full av stöldgods

LÄS MER: Läskstöld hos Delfinen

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!