Förvarade 700 000 dopningstabletter i lägenheten

Polisen gjorde husrannsakan på adressen i ett annat ärende. Istället fann man stora mängder dopningspreparat. Nu åtalas en man i 25-årsåldern för grovt dopningsbrott vid Halmstads tingsrätt.

ANNONS
LocationLaholm||

Det var i december förra året som en polispatrull utförde en husrannsakan på en adress i Laholms kommun med syfte att hitta narkotika. På adressen påträffades en man i 25-årsåldern. När polisen frågade mannen om det fanns något annat illegalt i bostaden blev han nervös och uppgav att det fanns stora mängder dopningspreparat i lägenheten. Mannen sa att han hade hamnat i skuld hos någon och därför tvingats att förvara dopingpreparaten på adressen. Totalt påträffades drygt 700 000 enheter dopningsmedel i lägenheten i form av anabola steroider, testosteronpreparat och kemiska substanser som frigör tillväxthormon.

Vid förhör uppgav mannen att han i själva verket var målvakt och att han lever under dödshot. Han berättade vidare att tullen i Malmö hade gripit honom när han hämtade 60 000 kronor till en person. Pengarna hade Kronofogden tagit hand om eftersom mannen hade en skuld. När han inte kunde betala skulden till personen hade han blivit tvingad att sitta på dopningslagret för att betala av den.

ANNONS

På måndagen åtalades mannen för grovt dopningsbrott vid Halmstads tingsrätt.

ANNONS