Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Majvor Persson delade ut diplom till Michelle Edwall-Karlsson och förskollärare Therese Bergkvist på Nyckelpigans förskola.

Förskola fick diplom för sitt miljöarbete

Nyckelpigans förskola i Mellbystrand fick i går motta centerns fyrklöverdiplom, för sitt målmedvetna arbete med miljöfrågor.

Nyckelpigans förskola jobbar med miljöfrågor i det mesta av förskolans verksamhet. Förra året fick de grön flagg, och man har bland annat arbetat med att "giftbanta".

– Vi har till exempel tagit bort alla elektronikleksaker, och vi har varit med i skräpplockardagen. Vi har också planterat jordgubbar och fruktträd, och bytt ut fikat mot nyttigare mellanmål, säger förskollärare Therese Bergkvist.

Under fredagen fick barn och personal besök av centerns miljögrupp i Laholm, som delade ut Fyrklöverdiplomet.

– Det är något som vi gjort under flera år, men inte regelbundet, utan vi använder det när vi vill uppmärksamma något speciellt. Och det tycker vi att Nyckelpigans miljöarbete är, säger Majvor Persson från centern och får medhåll av Bo Brink.

– Det är jätteviktigt att barnen får med sig ett miljötänk. Det är ofta de som fostrar både föräldrar samt mor- och farföräldrar. På så vis kan vi sprida miljöarbetet till många fler, säger han.

Förskolan fick motta ett diplom, och alla barnen bjöds på glass, trots att de numera bytt ut glassen mot frukt när barnen fyller år.

– När det är väldigt speciella tillfällen så har vi glass, men med 38 barn så blev det alltför många glassdagar, säger förskollärare Lisa Nilsén.