Iréne Jonsson driver Iréne Jonsson keramik i Hasslöv. Att kommunen delade ut presentkort till sina anställda anser hon var positivt. Men att tävlingens presentkortsvinst inte gäller hos henne tycker hon inte är lika bra.
Iréne Jonsson driver Iréne Jonsson keramik i Hasslöv. Att kommunen delade ut presentkort till sina anställda anser hon var positivt. Men att tävlingens presentkortsvinst inte gäller hos henne tycker hon inte är lika bra. Bild: Privat

Företagare känner sig exkluderade när kommunen delar ut tävlingsvinst

Keramikerna Iréne Jonsson reagerar över att kommunen exkluderar vissa butiker och företagare när man delar ut presentkort som priser i en tävling.

ANNONS
LocationLaholm, Hasslöv||

I slutet på november gick Visit Laholm ut med tävlingen Årets Laholmsklapp där allmänheten uppmanas att på Visit Laholms facebooksida berätta vad de anser ska vara årets Laholmsklapp. I prispotten finns tre presentkort som går att lösa in i någon av butikerna som är anslutna till Attraktiva Laholm. Det fick keramikern Iréne Jonsson i Hasslöv att reagera.

– Problemet med den här tävlingen är att priset bara gäller i butikerna som tillhör Attraktiva Laholm. Då blir det lite snett. Jag producerar ju saker och någon kan rösta på mina saker men priset gäller bara Attraktiva Laholm, säger Iréne Jonsson.

ANNONS

Annorlunda om inte kommunen arrangerat

– Hade Attraktiva Laholm ordnat tävlingen så vore det en sak, men när kommunen ordnar tävlingen tycker jag att det är fel, fortsätter hon.

Hon tycker att kommunen ska göra reklam för samtliga butiker och företagare. Att de tidigare delat ut presentkort som gällde hos alla företagare tyckte hon var positivt.

Heltäckande presentkort en för stor process

Destinationsutvecklare Nathalie Sandberg förklarar det hela med att ett presentkort som kan användas i hela kommunen inte var möjligt.

– Tråkigt att någon känner såhär för detta tänkte vi skulle vara en rolig sak som skapade glädje. Men i det här fallet fanns ingen möjlighet att göra ett presentkort som gäller i alla butiker, det är en för stor process, säger Nathalie Sandberg.

Kommunens upphandlingschef och jurist har varit delaktiga i processen och även om en förändring har diskuterats är det inte möjligt.

– Detta kommer inte från någon illvilja från oss. Nomineringarna är för att lyfta vad man kan köpa i hela kommunen, säger Nathalie Sandberg.

ANNONS