Föreningen funktionsrätt Laholm har stängt ner

FFR samlar många grupper för möten och studiecirklar, men i veckan stängde de ner sin verksamhet helt.

ANNONS
|

– Det var inte ett svårt beslut när de nya riktlinjerna kom, säger ordförande Kane Bengtsson.

Föreningen funktionsrätt Laholm har sina lokaler i gamla järnvägsstationen och där hyser de i vanliga fall många aktiviteter för sina medlemmar, om man ser den som en paraplyorganisation för de 22 föreningarna som tillhör föreningen.

– Nu är det ett allvarligt läge överallt, även i Laholm, det är mycket smitta. Det var ett nödvändigt ont att stänga. Vi måste också göra vad vi kan för att minska smittspridningen.

Föreningen har sedan lokalen stängdes ner bara fått positiv respons från medlemmarna. Kane Bengtsson menar att eftersom alla är så införstådda med hur läget är i Sverige just nu är det ingen som har haft åsikter om stängningen.

ANNONS

– I vanliga fall är det en mötesplats för så många, men vi vågar inte ha det öppet. Vi har många i riskgrupper som är med i verksamheten också så det kändes inte rätt att hålla öppet, säger Kane Bengtsson.

Men personalen är kvar, så att föreningar som behöver hämta sin post och den som behöver nytt batteri till hörapparaten är fortfarande välkommen på förmiddagen när kansliet har öppet några timmar.

Stängningen gäller så länge Folkhälsomyndighetens utökade råd gäller, och kommer efter den 24 november att vidare diskuteras i styrelsen. Enligt Kane är det inte möjligt att säga redan nu om det blir en fortsatt stängd mötesplats därefter oavsett om råden återgår eller stannar kvar som de är.

– Det är inte otänkbart att vi kommer hålla fortsatt stängt, eller hitta andra lösningar på hur vi ska använda lokalen. Kanske ska vi öppna för mindre grupper? Vi kommer att fundera över detta ta ett nytt beslut efter den 24 när vi vet vad Folkhälsomyndigheten gör med sina råd, om de ändras eller inte, säger Kane Bengtsson.

ANNONS