Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våffeldagen. Lill Clavsta, Gudrun Pettersson, Lamis Al Nouri och Hillevi Reuter sitter alla i LUG:s styrelse.

Föreningar firade med våfflor ihop

På lördagen var det ingen vanlig dag, utan våffeldagen. Då passade Laholm utan gränser och Våxtorps hembygdsförening på att slå sig ihop med varandra för att gå på tipspromenad och fika med en våffla.

Redan förra året började Laholm utan gränser (LUG) att göra något extra på våffeldagen. På lördagen upprepade de fjolårets succé med tipsrunda i Våxtorp och våffelfika i hembygdsstugan.

– Det är härligt att ha uteaktiviteter när det är fint väder och alla vill vara ute, den är en av de saker vi arrangerar utomhus, säger Lamis Al Nouri, som sitter i LUG:s styrelse och nyligen valdes in i Våxtorps byalag.

Driver språkcaféer
Föreningen stadiga evenemang i Våxtorp är annars språkcaféet på Solgården på fredagskvällarna. En av deltagarna där har nyligen valts till ny ordförande i LUG.

– Jag har varit med på språkcaféet i Våxtorp och vill gärna hjälpa till och starta fler på orter där vi ännu inte har några, säger Hillevi Reuter, ordförande i LUG, som bor strax utanför Våxtorp.

På tipsrundan fanns det frågor om allt från aktuella tv-program till fakta om Laholms kommun. När deltagarna kom tillbaka till hembygdsstugan var våffelbaket i full gång och det var laddat för 50 gäster även om det kunde göras mer smet om allt gick åt.

”Trevligt samarbete”
– Det är trevligt med det här samarbetet. Det blir allmänt gemytligt och socialt. Jag tycker att det är viktigt att vi tar vara på alla som bor i byn, säger Karin Ottosson, ordförande i Våxtorps hembygdsförening, och fortsätter: 
– Jag hoppas att våra föreningar kan göra mer tillsammans framöver. Vi har kanske lite olika matkulturer och det är något vi kan möjligen kan mötas över framöver, säger hon.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!