Matilda Gunnarsson är en av dem som har varit med och byggt wakeboardparken i Kåphult.
Matilda Gunnarsson är en av dem som har varit med och byggt wakeboardparken i Kåphult. Bild: Evelina Gunnarsson

Föreningar får dela på 200 000 kronor

I år får totalt 15 föreningar dela på 200 000 kronor för att utveckla sina verksamheter. Pengarna kommer från Stena Reneweble som årligen delar ut vindbonus till det lokala föreningslivet.

ANNONS
LocationLaholm||

Stena Renewable har drivit Vindpark Grytsjö/Uddared sedan 2013. Sedan dess har företaget delat ut sammanlagt 1 620 000 kronor till föreningar i närområdet.

I år tillföll bidragen bland annat Bengen Wakeboard Klubb och Edenberga frivilliga brandkår.

– Vi blev såklart jätteglada när vi fick veta att vi fick pengarna. Det var tredje året som vi sökte bidrag och nu fick vi äntligen vår ansökan beviljad. Det finns många hål att fylla. I första hand ska vi investera i nya våtdräkter och i material till en ny trall som ska placeras vid vår startbrygga. Där ska besökarna kunna ha lite gott häng, säger Matilda Gunnarsson, suppleant i föreningen.

ANNONS

Bengen Wakeboard Klubb bildades för tre år sedan och huserar i Kåphult.

Medlemmarna har byggt upp wakeboardparken från grunden.

– Det var först förra sommaren som verksamheten kom i gång på allvar. Det kom dessutom betydligt fler besökare än vad vi hade förväntat oss vilket naturligtvis var jättekul. Vår förening växer ganska snabbt. Vi är uppe i 50 medlemmar nu, säger Matilda Gunnarsson.

”Välkommet tillskott”

Det var första året som Edenberga frivilliga brandkår sökte bidrag.

– Vi är en liten förening och det var ett väldigt välkommet tillskott i kassan, säger Mikael Lennartsson , ordförande i föreningen.

Pengarna kommer att användas till renovering av slangtornet.

– Det är hög tid att tornet får ett ansiktslyft. Om allt går enligt planerna kommer renoveringsarbetet att inledas i början av juni och vara klart någon gång i juli, säger Mikael Lennartsson.

Utöver Bengen Wakeboard Klubb och Edenberga frivilliga brandkår får även Caprifolen Voltigeklubb, Hishults gymnastikförening, Junis 177 Våxtorp, Knäreds Idrottsklubb, Knäreds vävstuga, Kornhult/Hishult FF, Laholms Ryttarförening, Le Petite Boule, Reumatikerföreningen Laholm, Skogaby Golfklubb, Våxtorps Bois, Ysby Bollklubb och Ysby Bouleklubb ta del av pengarna.

I vanliga fall brukar vindbonusen delas ut vid ett festligt tillfälle där samtliga föreningar umgås. På grund av pandemin skickas bidragen till föreningarna det här året.

ANNONS

ANNONS