Polisen larmades till platsen med anledning av ett misstänkt rattfylleri. Ingen har sett 42-åringen köra motocrossen, men däremot åtalas han för att ha varit hotfull och försökt slå en förbipasserande som hindrade honom.
Polisen larmades till platsen med anledning av ett misstänkt rattfylleri. Ingen har sett 42-åringen köra motocrossen, men däremot åtalas han för att ha varit hotfull och försökt slå en förbipasserande som hindrade honom. Bild: Johan Nilsson/TT

Förbipasserande hindrade rattfylleri – blev dödshotad

En bilförare grep in för att hindra en kraftigt berusad man att köra i väg på sin motorcykel på väg 24 i Mellbystrand. Han belönades med dödshot och fick ducka knytnävsslag.

ANNONS
LocationMellbystrand||

”Du har skrivit under din egen dödsannons”, ska den berusade motocrossmannen ha sagt bland andra hotfulla ord.

Nu åtalas 42-åringen från Laholm för olaga hot och försök till misshandel.

Försökte slå i ansiktet

På kvällen lördag 22 augusti såg bilföraren en motocross som verkade ha kört omkull vid en av rondellerna på väg 24 i Mellbystrand. 42-åringen stod lutad mot hojen med gräsfläckar på jackan och hjälmen av.

Bilföraren stannade för att hjälpa till. Han upplevde mannen med mc:n som rejält berusad. När denne försökte kicka i gång sin cross bestämde han sig för att försöka hindra ett rattfylleri. Mc-mannen puttade honom flera gånger i bröstet och försökte slå honom i ansiktet, men blev själv fälld till marken och fasthållen tills polisen kom till platsen.

ANNONS

Fler förbipasserande hade då stannat till vid plasten och bevittnade tumultet. Mannen var också verbalt aggressiv mot poliserna.

Sattes i fyllecell

42-åring fick sova ruset av sig i fyllecell. I förhör efteråt har han sagt att han var för full för att minnas något av händelsen. Han säger sig dock veta att han inte körde mc:n, utan bara skulle leda den de tre, fyra kilometerna från jobbet och hem.

Eftersom ingen såg honom köra misstänks mannen inte för rattfylleri.

LÄS MER:Mc-förare påkörd – bilföraren smet

LÄS MER:Stupfull man välte med sambons MC

LÄS MER:Påverkad förare utgav sig för att vara sin bror

ANNONS