Singelolyckan inträffade strax efter klockan 16 på tisdagen på väg 15 utanför Knäred i riktning mot Markaryd.
Singelolyckan inträffade strax efter klockan 16 på tisdagen på väg 15 utanför Knäred i riktning mot Markaryd. Bild: Johan Nilsson/TT

Förare somnade vid ratten – bilen slog runt flera varv

Enligt polisen ska föraren i bilen som voltade på väg 15 ha somnat vid ratten. 20-åringen misstänks nu för vårdslöshet i trafik.

ANNONS
LocationKnäred||

HP berättade i går om singelolyckan på väg 15 utanför Knäred vid 16-tiden på tisdagskvällen. Enligt de första uppgifterna till räddningstjänsten skulle föraren ha kört på en sten. Men polisen har en annan förklaring till att bilen voltade.

– Personen som körde bilen säger själv att han förmodligen somnat till och kört av vägen, säger poliskommissarie Christer Andersson.

Mannen, hemmahörande i trakten, lämnade ett nykterhetsprov som var utan anmärkning. Men trötthet i sig kan vara skäl nog att inte ge sig ut i trafiken.

– Han ska inte köra bil om han är så trött att han inte kan hålla sig vaken, säger Christer Andersson.

ANNONS

Enligt polisen rullade bilen flera varv innan den till slut ställde sig i diket på andra sidan. Bilen fick plåtskador, främst i fronten. Föraren fördes till sjukhus med lindrigare skador. Han blev mörbultad och fick skärsår på händerna. Ingen annan trafikant kom till skada i olyckan.

LÄS MER:Bil voltade – en person till sjukhus

LÄS MER:Protester stoppar höjd hastighet i backkrön på väg 15

ANNONS