Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Förare orsakade kökrock – döms för oaktsamhet

En ung kvinna fick bestående skador när bilen hon satt i blev påkörd bakifrån på väg 24. Nu döms en 27-årig man för vållande till kroppsskada.

Ett och ett halvt år har gått sedan trafikolyckan på väg 24 i Laholm. Den då 17-åriga flickan har fortfarande ont av skadorna. Hon är stel i nacke och axlar och har tvingats sluta med fotbollsträningen.

Vid rättegången berättade hon att hon åkte bil med sin mamma och stannade i en kö som bildats inför rondellen vid järnvägsstationen.

Kraftig kollision

Hennes mamma tittade i backspegeln och skrek att ”det inte skulle gå” eller något liknande. Sedan smällde det rejält.

Deras bil blev påkörd bakifrån. Den 27-årige mannen som kom körande höll alldeles för hög fart för att kunna stanna i tid. Kollisionen var så kraftig att bilen knuffades in i nästa framförvarande bil.

Mamman vittnade att bilen kommit ”djäkligt fort”. Vägbanan var blöt.

Panikbromsade

27-åringen var på väg hem från jobbet. När han uppfattade att bilarna stod stilla omkring 20–30 meter framför honom panikbromsade han. Efter någon eller ett par sekunder låste sig hjulen och han körde in i den framförvarande bilen. Han uppskattade hastigheten vid sammanstötningen till mellan 30 och 50 kilometer i timmen.

Hans bil fick skrotas.

Döms för oaktsamhet

Halmstads tingsrätt anser att 27-åringen förfarit oaktsamt genom att han inte anpassat avståndet till den framförvarande bilen och att det orsakat kollisionen. Omständigheterna tyder enligt rätten på att han färdats i rätt hög hastighet.

Mannen döms att betala 50 dagsböter på totalt 7 500 kronor. Han ska också återbetala 5 000 kronor av sina försvarskostnader till staten.

LÄS MER: Ung kvinna skadades i kökrock – förare åtalas

LÄS MER: Tre fordon i kökrock på väg 24

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här