Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter flera års kamp med rektorer och mentorer om situationen på Våxtorpsskolan vänder sig nu en förälder till Laholms kommun.  Bild: Jonatan Gernes
Efter flera års kamp med rektorer och mentorer om situationen på Våxtorpsskolan vänder sig nu en förälder till Laholms kommun. Bild: Jonatan Gernes

Förälder upprörs över skolsituation

”Allt har nått botten”. En förälder beskriver situationen på Våxtorpsskolan som akut.

I en skrivelse till kommunen kräver föräldern, som är anonym, handling för att komma tillrätta med situationen på skolan.

”Efter flera års kamp med rektorer, mentorer, åtgärdsplaner som inte varit mer än tomma löften, vädjar vi till er på toppen”, skriver föräldern och fortsätter:

”Skolinspektionen är mig veterligen nästa steg om ni som styr inte kan hjälpa oss”.

Föräldern lyfter fram flera händelser – barn som vägrar att gå till skolan, elever som bär kniv i skolan, ”åtgärdsplaner som inte har varit mer än tomma löften” samt att såväl klasslärare som rektor har varit onåbara.

”Olycklig situation”

Skrivelsen riktas till bland annat utbildningschefen Richard Mortenlind.

– Jag har tagit del av skrivelsen. Tyvärr har det uppstått en olycklig situation med en lärare och en rektor som är delvis sjukskrivna. Vi har därför varit tvungna att vidta särskilda åtgärder rent ledningsmässigt. Vi har förstärkt ledningsfunktionen genom att rekrytera en tillförordnad rektor som också ska fungera som ett ledningsstöd till den ordinarie rektorn. Avsikten är också att förstärka vuxenstödet i den aktuella klassen, säger han.

Känner du igen situationen som föräldern beskriver?

– Jag vill inte kommentera de specifika uppgifterna som berör enskilda elever. Det är saker som skolan hanterar internt i dialog med berörda vårdnadshavare. Detta är tyvärr en situation som kan uppstå i sviterna av covid-19. Vi har hög sjukfrånvaro och den slår tyvärr extra hårt mot vissa skolor i kommunen, säger Richard Mortenlind.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!