Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En förälder till ett barn på Knäredsskolan menar att resursbrist ligger bakom ett flertal incidenter. Bild: Henrik Williamsson
En förälder till ett barn på Knäredsskolan menar att resursbrist ligger bakom ett flertal incidenter. Bild: Henrik Williamsson

Förälder rasar mot resursbrist

Våldsamma incidenter i form av mobbing och kränkningar. Nu har en förälder till en elev på Knäredsskolan gjort en orosanmälan till Laholms kommun.

Föräldern menar att incidenterna i skolan föranletts av resursbrist. Och att situationen har påtalats för skolans rektor utan respons. Incidenterna ska ha ägt rum vid upprepade tillfällen utan att tillräckliga åtgärder satts in.

Rektor Erik Andersson ger nu sin förklaring till situationen i ett mejl till föräldern. Han menar bland annat att Knäredsskolan liksom andra arbetsplatser i kommunen har haft stor sjukfrånvaro under höstterminen, vilket har lett till personalbrist.

Enligt Erik Andersson har skolan även vidtagit åtgärder för att komma tillrätta med problemet.

”Som en följd av den fina dialog som vi har haft med flertalet av er vårdnadshavare till barn i klassen så har vi bland annat strukturerat om klassen och efter ett sociogram delat in den i lärgrupper med en vuxen, med särskilt fokus på den utåtagerande eleven i varje grupp”.

Anställt en ny lärare

Erik Andersson skriver vidare att skolan anställt en ny lärare.

”Hon kommer att ha ett informationsmöte med vår specialpedagog Monica Persson och nuvarande klasslärare där även framtida arbetsstrategi med klassen kommer att utarbetas.

Erik Andersson meddelar vidare att vårdnadshavare sedan kommer att få ta del av den utarbetade strategin via mejl.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här