Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Få anmälda till populär aktivitet

I vanliga fall är det full aktivitet när det är sportlov. Men i år är det många aktiviteter som förblir outnyttjade.

– Jag tror att många inte får gå på sådana här aktiviteter för sina föräldrar. Det finns många regler för vem man får träffa, hur och var, så jag tror att många säger nej till sina barn när de inte vet vilka som ska vara med, säger Arbana Nikqi som är med på uteaktiviteten att spela padel.

Padelbanorna står bokade för ett par timmar i taget två gånger denna veckan, men ungdomarna i Laholm har inte gett någon respons. Konstigt, tycker fritidsledarna som annars brukar ha fullt ös när det är den populära aktiviteten på schemat. När HP hälsar på får fritidsledaren hjälp av kommunens friskvårdskonsulent för att fylla banan.

– Det är svårt att säga varför, men det är klart att det kan spela in att vi kanske har många sjuka just nu, säger Petra Holm och syftar bland annat på att Lagaholmsskolan fick gå tillbaka till fjärrundervisning i slutet av förra veckan när över 30 procent av eleverna på plats i skolan var frånvaroanmälda.

Ungdomar vill inte förboka sig

Att anmäla sig i förväg till aktiviteterna är ett måste. Eftersom man på grund av restriktionerna inte kan erbjuda mer än ett visst antal platser till varje aktivitet har den varit bindande men det är också ett problem, även de år när det inte pågår en pandemi.

– Det är så ungdomar är, vi var säkert likadana själva. Man vill inte riskera att missa något som någon annan gör, och därför anmäler man inte sig förrän i sista stund, eller när man kan komma direkt till aktiviteten med kompisarna, säger Petra.

”Många gillar inte att vara ute”

Arbana Nikqi tror att det stämmer, men att det är mer som spelar in.

– Det är många som inte gillar att vara ute också. De tycker att det är kallt och vill inte bli blöta när det regnar. Men jag gillar det. Det är härligt med frisk luft, jag är nog en friskus, säger Arbana och skrattar.

Hon älskar att spela padel. Det senaste året har hon spelat ungefär 15 gånger och tackar alltid ja om hon får chansen.

– Det är ett roligt sätt att röra på sig. Jag gillar att spela tennis också, på så vis är det bra för jag blir bättre på båda sporterna samtidigt.

Fler nyheter om Laholm hittar du här

Superlokalt – här får du senaste nytt från ditt område

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här