Reserverat för hemtjänsten. Lingården i Laholm är bas för en av kommunens hemtjänstgrupper. Smittan av covid-19 i personalgruppen uppges nu vara på tillbakagående.
Reserverat för hemtjänsten. Lingården i Laholm är bas för en av kommunens hemtjänstgrupper. Smittan av covid-19 i personalgruppen uppges nu vara på tillbakagående. Bild: arkiv

Färre coronasmittade inom hemtjänsten

Smittspridningen av coronaviruset inom hemtjänsten på Lingården i Laholm har avtagit. Antalet smittade minskar både bland personal och brukare.

ANNONS
LocationLaholm||

Antalet covidsmittade bland personalen i den aktuella hemtjänstgruppen har nu minskat med två till totalt fyra. Bland brukarna bär tre på sjukdomen covid-19. Det uppger Laholms kommun på sin hemsida.

Klustersmitta

HP berättade i onsdags om att hemtjänstgruppen på det tidigare äldreboendet drabbats av en så kallad klustersmitta av covid-19.

– Vi har en stor smittspridning bland personal och ett par boende också som är smittade, sade socialchefen Christel Sundberg till tidningen.

Då var siffran sex smittade bland personalen och totalt fem brukare med hemtjänst inom kommunen hade också testat positivt.

Läget under kontroll

Resultatet från den andra smittspårningsomgången blev klart under torsdagen. Efter den uppger nu Christel Sundberg att ”läget är under kontroll”.

ANNONS

För att ta reda på vilken virusvariant det är fråga om har prover skickats på analys. Svaret om det kan röra sig om den smittsamma brittiska virusmutationen eller någon annan mutation väntas först om ett par veckor.

LÄS MER:Stort coronautbrott inom hemtjänsten på Lingården

LÄS MER:Fem brukare med hemtjänst smittade av covid-19

ANNONS