Förslag på ny plats för keramikmuseum gick i kras

Teckningsmuseets vänners vädjan om mer utrymme för museets huvudsakliga syfte vann inte kultur- och utvecklingsnämndens gunst. Keramiken blir kvar i källaren.

ANNONS
LocationLaholm||

Föreningen Teckningsmuseets vänner ville att kommunen skulle flytta keramiken från museets källare, exempelvis till stadshusgalleriet vid biblioteket. Då för att det mer skulle komma till sin rätt och ge mer plats till det trångbodda Teckningsmuseet.

Finns inga pengar till det

Men hos kultur- och utvecklingsnämnden blev det kalla handen.

– Det finns varken pengar eller plats till ett nytt museum, som det ser ut i dag passar den väldigt bra där den är placerad i bottendelen. Det man får göra är väl att byta ut det som ställs ut med jämna mellanrum, kommunen är ägare till en stor samling Laholmskeramik, säger Ove Bengtsson (C), ordförande i nämnden.

ANNONS

Även om det inte finns pengar i den nuvarande budgeten, går det att lägga in i budgeten för kommande år?

– Inte som det ser ut nu, vi tar inte ställning för eller emot det. Men det är inte aktuellt när vi har stora investeringar i kommunen som det är. Vi måste ta ansvar för kommunens ekonomi och pengarna måste gå till investeringar i nya förskolor, skolor och äldreomsorg. Det måste gå före, det är kommunens viktigaste göromål. Då får sånt här stå tillbaka, säger han.

Behöver fortsätta utvecklas

Svaret blev inte vad Teckningsmuseets vänner hade hoppats på.

– Teckningsmuseet har utvecklats till ett känt nationellt museum och har en imponerande pedagogisk verksamhet. Det behöver utvecklas vidare och inte dras med liten kusin i form av keramiken vid sidan om, säger Christina Lindvall Nordin, ordförande i föreningen.

LÄS MER:Teckningsmuseets vänner vill plocka bort keramikutställning

LÄS MER:Teckningsmuseet instiftar nytt pris

LÄS MER:Tjejkväll, friluftsliv och fotbollsgolf under sommarlovet

ANNONS