Den villkorligt frigivne 37-åringen fick jobb som vaktmästare i ett halvår. Men när arbetsgivaren inte fick ekonomiskt stöd från Arbetsförmedlingen ville företaget inte betala ut lön.
Den villkorligt frigivne 37-åringen fick jobb som vaktmästare i ett halvår. Men när arbetsgivaren inte fick ekonomiskt stöd från Arbetsförmedlingen ville företaget inte betala ut lön. Bild: Erlend

Exfånge drog arbetsgivare inför domstol

En vaktmästare som var villkorligt frigiven hamnade i tvist med sin arbetsgivare, som inte ville betala ut lönen. Nu har de gjort upp i domstol.

ANNONS
LocationLaholm||

Den 37-årige mannen sökte jobb och kontaktade i våras ett företag som är verksamt inom turismbranschen i Laholms kommun. Han behövde en anställning för att få avtjäna den avslutande delen av ett fängelsestraff som villkorligt frigiven.

Gick till Kronofogden

Mannen fick en tidsbegränsad anställning som vaktmästare i ett halvår. Ett villkor var att arbetsgivaren skulle få ekonomiskt stöd från Arbetsförmedlingen.

Av olika skäl beviljades inget stöd. I stället uppstod en tvist mellan vaktmästaren och turismföretaget om anställningen och lönen. Bråket ledde till att mannen gick till Kronofogdemyndigheten för att kräva ut sin lön.

Rättegångskostnader

Tvisten hamnade sedan i domstol.

Efter förhandlingar har parterna nu enats om en förlikning i tingsrätten. Turismföretaget ska betala lön till mannen på totalt 40 000 kronor. Företaget måste också ersätta hans rättegångskostnader med 3 000 kronor.

ANNONS

LÄS MER:Kommunen betalar AJ Produkter efter möbelskandalen

LÄS MER:Kvinna tvingas betala tillbaka studiemedel

ANNONS